Go Back   Maxima Forums > Maxima Discussions > 4th Generation Maxima (1995-1999)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos FAQ Timeslips Members Parts Guide Search Today's Posts Mark Forums Read ExperienceUsed CarsGarageVendor Directory
Search

4th Generation Maxima (1995-1999) Visit the 4th Generation forum to ask specific questions or find out more about the 4th Generation Maxima.

Welcome to Maxima.org!
Welcome to Maxima.org,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join Maxima.org today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-14-2005, 06:23 PM   #1
Senior Member

 
Join Date: Jun 2003
iTrader: (0)
Posts: 540
Points: 7,786, Level: 59
Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Send a message via AIM to 90stanza
car jerks while driving + loss of power

I started driving my car this afternoon and started to notice that it would jerk back and forth like if it was in first gear, while going thru the gears. It usaully happens between 2000-3500 and also at low rpms while i might be in fith and give the car some gas. This jerking has totally killed the threal of driving the max. I have also noticed a great loss of power. My guess is that one or more of my coil packs have gone out any suggestions???? How much are coil packs a peice??? What ever the case is my parents arent gonig to be happy to hear the news
90stanza is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2005, 06:37 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
iTrader: (4)
Posts: 376
Send a message via AIM to BuNGsVQ Send a message via MSN to BuNGsVQ
Is the check engine light on? If so, pull the codes and find out exactly what's wrong with the car. When I had the same problem (about 3 days ago), I went to Autozone and they gave me a free OBD II check. They told me exactly which cylinders were misfiring so I just replaced the coil packs in those (about $70 per coil pack) and it was running back to normal.
__________________

1999 Maxima GXE Autotragic
Teh M0ds: []Tein H-Tech springs, KYB GR-2, JWT Popcharger, Progress RSB, Ebay FSTB, eBay rear section, CM Red/Clears
[]
BuNGsVQ is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2005, 07:12 PM   #3
Senior Member

 
Join Date: Jun 2003
iTrader: (0)
Posts: 540
Points: 7,786, Level: 59
Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Send a message via AIM to 90stanza
check engine light hasent come on i was waiting for it to come on but it didnt. Hopfully one of the front coils are bad instead of the rear. Do you have a link to where i could buy one or could i just pick one up from advance or autozone.
__________________
1995 Nissan Maxima SE 5spd SOLD
15.7 90 MPH

2005 Subaru WRX 5spd
Mods: Genome Axleback/Gutted Stock uppipe/ kartboy shift ****/APS 65mm CAI/Faze Boostgauge/Prosport Wideband/MR Downpipe/ blacked out headlights Stage 2 flashed/ STI Springs/ H Brace/ 35%Front 25%Rear tint/Roof Vinyled gloss black/Drag DR31 17X9 +38 wrapped in 255 40's /228 WHP and 220WTQ.
Phi Kappa Theta
90stanza is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2005, 07:29 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Dec 2000
iTrader: (1)
Posts: 2,571
Send a message via AIM to 1HOTMAX
90 stanza/ i had the same problem, go to autozone and have them find out which cylinder is missfiring and just change the coilpack and you are set/ buy it from local nissan dealer.
__________________



can you say: []D [] []\/[] []D
www.cardomain.com/id/1hotmax03
1HOTMAX is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2005, 07:35 PM   #5
TurboMax67
Guest
 
Posts: n/a
go to Indy Auto and you can get the Mitsubishi coil packs 3 for 90$, they have a much longer life then the Nissan ones. I went to the junkyard and pulled mine for free though
  Reply With Quote
Old 02-14-2005, 08:45 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Austin, TX
iTrader: (0)
Posts: 199
Send a message via MSN to Kbuitre Send a message via Yahoo to Kbuitre
i have the same problem any recomendations to replace the front ones?
Kbuitre is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2005, 08:58 PM   #7
Member
 
Join Date: Oct 2004
iTrader: (0)
Posts: 47
check your spark plugs first before you spend money on coil packs. I had the same problem few days ago. Check engine light went on and it gave me code 0201 ( igniton coil). I replaced spark plugs and check engine light is off now and car drives normal without jerking or lost power.
Goran is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2005, 09:01 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Austin, TX
iTrader: (0)
Posts: 199
Send a message via MSN to Kbuitre Send a message via Yahoo to Kbuitre
hey i just put the 4+ bosch on it about a month ago...plus it does it also when i turn my cruise control...
Kbuitre is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 10:07 AM   #9
Team Ramrod
 
lilaclucymaxima's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
iTrader: (16)
Posts: 2,821

Send a message via AIM to lilaclucymaxima
happened to me. turned out to be the fuel injectors. they were making the spark plugs go bad. i also had two bad o2 sensors, hope u find out whats wrong
lilaclucymaxima is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 12:32 PM   #10
Senior Member

 
Join Date: Jun 2003
iTrader: (0)
Posts: 540
Points: 7,786, Level: 59
Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Send a message via AIM to 90stanza
well i dont think its the plugs because the car just got a tune up ill go out and find the closest autozone but for now ill go to advance
__________________
1995 Nissan Maxima SE 5spd SOLD
15.7 90 MPH

2005 Subaru WRX 5spd
Mods: Genome Axleback/Gutted Stock uppipe/ kartboy shift ****/APS 65mm CAI/Faze Boostgauge/Prosport Wideband/MR Downpipe/ blacked out headlights Stage 2 flashed/ STI Springs/ H Brace/ 35%Front 25%Rear tint/Roof Vinyled gloss black/Drag DR31 17X9 +38 wrapped in 255 40's /228 WHP and 220WTQ.
Phi Kappa Theta
90stanza is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 12:34 PM   #11
Team Ramrod
 
lilaclucymaxima's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
iTrader: (16)
Posts: 2,821

Send a message via AIM to lilaclucymaxima
my spark plugs were fine to... the fuel injectors were covering them with oil
lilaclucymaxima is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 01:27 PM   #12
Senior Member

 
Join Date: Jun 2003
iTrader: (0)
Posts: 540
Points: 7,786, Level: 59
Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Send a message via AIM to 90stanza
so how do i know if its a bad fuel injector or not ??......... I just went over to advance and they siad that they could pull codes but they dont know which codes they are pulling i have my haynes manual with me now should i go back and have them pull codes even tho the check engine light is not on ???
__________________
1995 Nissan Maxima SE 5spd SOLD
15.7 90 MPH

2005 Subaru WRX 5spd
Mods: Genome Axleback/Gutted Stock uppipe/ kartboy shift ****/APS 65mm CAI/Faze Boostgauge/Prosport Wideband/MR Downpipe/ blacked out headlights Stage 2 flashed/ STI Springs/ H Brace/ 35%Front 25%Rear tint/Roof Vinyled gloss black/Drag DR31 17X9 +38 wrapped in 255 40's /228 WHP and 220WTQ.
Phi Kappa Theta
90stanza is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 01:29 PM   #13
Senior Member

 
Join Date: Jun 2003
iTrader: (0)
Posts: 540
Points: 7,786, Level: 59
Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Send a message via AIM to 90stanza
i really want to try and fix this problem today
__________________
1995 Nissan Maxima SE 5spd SOLD
15.7 90 MPH

2005 Subaru WRX 5spd
Mods: Genome Axleback/Gutted Stock uppipe/ kartboy shift ****/APS 65mm CAI/Faze Boostgauge/Prosport Wideband/MR Downpipe/ blacked out headlights Stage 2 flashed/ STI Springs/ H Brace/ 35%Front 25%Rear tint/Roof Vinyled gloss black/Drag DR31 17X9 +38 wrapped in 255 40's /228 WHP and 220WTQ.
Phi Kappa Theta
90stanza is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 01:50 PM   #14
Member

 
Join Date: Jul 2004
Location: Ontario, CA
iTrader: (0)
Posts: 178
Points: 7,893, Level: 59
Points: 7,893, Level: 59 Points: 7,893, Level: 59 Points: 7,893, Level: 59
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Send a message via AIM to maxtuner96
Same thing was happening to me back in December. All I did was change out the old fuel filter with a 300ZX one....Also changed the oil and ran premium gas. After the fuel filter was changed I noticed the jerking go away the first time I drove it. And it hasn't jerked since...I've also been running premium gas since then.
maxtuner96 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 03:26 PM   #15
Team Ramrod
 
lilaclucymaxima's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
iTrader: (16)
Posts: 2,821

Send a message via AIM to lilaclucymaxima
mm it could be a bunch of things... if it is the fuel injector, i had mine brought to a professional... i dont know much about how to check the fuel injectors but i know that they did a compression test to see if fuel was getting in my engine and my car was good
lilaclucymaxima is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 04:25 PM   #16
Senior Member

 
Join Date: Jun 2003
iTrader: (0)
Posts: 540
Points: 7,786, Level: 59
Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Send a message via AIM to 90stanza
well guys I have decided that Iam going to drop my car off at the local firestone tonight. With out the check engine light poping up i really dont know what really is wrong. Thanks for the tho.
90stanza is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 04:28 PM   #17
Senior Member
 
Join Date: Jun 2002
iTrader: (0)
Posts: 187
Quote:
Originally Posted by enjoyincubus504
my spark plugs were fine to... the fuel injectors were covering them with oil
what???

how does an injector cover a plug with oil?
klymkow is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 05:13 PM   #18
5th Gen till she dies!

 
ManualMaxima's Avatar
 
Join Date: May 2003
iTrader: (10)
Posts: 4,517
Points: 17,184, Level: 83
Points: 17,184, Level: 83 Points: 17,184, Level: 83 Points: 17,184, Level: 83
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

Send a message via AIM to ManualMaxima
this happened to me to. It was a coil pack. find which one it is and i might have a used one lying around, that i will get rid of for super cheap.....used but better thna broken.
__________________
Worst Speller and tiper on the .ORG

|Mille Miglia| K-sport| Stillen| Warpspeed| Pioneer| Kicker| JWT|Raxles|Microvision|FiberImages|

97 Max( Donated to Charity)
03 e46 (totaled) e46fanatics.com
06 e90 (e90post.com)
ManualMaxima is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 07:11 PM   #19
Senior Member

 
Join Date: Jun 2003
iTrader: (0)
Posts: 540
Points: 7,786, Level: 59
Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Send a message via AIM to 90stanza
well how did you find out which one was bad.? Also are the rear bank coil packs the same as the front banks??? I guess i could just go down the line and swap them out one at a time
__________________
1995 Nissan Maxima SE 5spd SOLD
15.7 90 MPH

2005 Subaru WRX 5spd
Mods: Genome Axleback/Gutted Stock uppipe/ kartboy shift ****/APS 65mm CAI/Faze Boostgauge/Prosport Wideband/MR Downpipe/ blacked out headlights Stage 2 flashed/ STI Springs/ H Brace/ 35%Front 25%Rear tint/Roof Vinyled gloss black/Drag DR31 17X9 +38 wrapped in 255 40's /228 WHP and 220WTQ.
Phi Kappa Theta
90stanza is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 07:33 PM   #20
is craving Bojangles

 
dawalkster's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
iTrader: (1)
Posts: 738
Points: 9,856, Level: 66
Points: 9,856, Level: 66 Points: 9,856, Level: 66 Points: 9,856, Level: 66
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

Quote:
Originally Posted by Kbuitre
hey i just put the 4+ bosch on it about a month ago...plus it does it also when i turn my cruise control...

from what ive heard bosch plugs suck in our cars. stick to ngks.
dawalkster is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2005, 10:12 AM   #21
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Austin, TX
iTrader: (0)
Posts: 199
Send a message via MSN to Kbuitre Send a message via Yahoo to Kbuitre
Quote:
Originally Posted by max prodigy
from what ive heard bosch plugs suck in our cars. stick to ngks.
Thats what i heard too...I may have to put the NGK platinum on it this weekend and see if thats the problem...
__________________
Kbuitre is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2005, 11:19 AM   #22
Donating Maxima.org Member
 
Join Date: May 2003
iTrader: (1)
Posts: 348

whats the best way to check injectors?
does the codes always come up with bad ones or newer?
S103100F is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2005, 11:54 AM   #23
Team Ramrod
 
lilaclucymaxima's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
iTrader: (16)
Posts: 2,821

Send a message via AIM to lilaclucymaxima
Quote:
Originally Posted by klymkow
what???

how does an injector cover a plug with oil?
just how i said. the fuel injectors spray fuel into the engine to burn. it somehow covered my spark plugs with fuel
lilaclucymaxima is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2005, 01:38 PM   #24
Senior Member

 
Join Date: Jun 2003
iTrader: (0)
Posts: 540
Points: 7,786, Level: 59
Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Send a message via AIM to 90stanza
i took the car to the local nissan dealer and they said they couldnt find anything wrong with my ignition coils. They said it could be my rear o2 sensor. How much for one of those and how hard is it to change. The guy also said that there was no need to change my knock sensor because he said that they dont go bad. If i get a new one he said the code would still show up. if the engine knocks at all. Which I dont really believe.
__________________
1995 Nissan Maxima SE 5spd SOLD
15.7 90 MPH

2005 Subaru WRX 5spd
Mods: Genome Axleback/Gutted Stock uppipe/ kartboy shift ****/APS 65mm CAI/Faze Boostgauge/Prosport Wideband/MR Downpipe/ blacked out headlights Stage 2 flashed/ STI Springs/ H Brace/ 35%Front 25%Rear tint/Roof Vinyled gloss black/Drag DR31 17X9 +38 wrapped in 255 40's /228 WHP and 220WTQ.
Phi Kappa Theta
90stanza is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2005, 07:35 PM   #25
Team Ramrod
 
lilaclucymaxima's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
iTrader: (16)
Posts: 2,821

Send a message via AIM to lilaclucymaxima
when this happened to me, i had two bad o2 sensors... so maybe your dealer is right
lilaclucymaxima is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2005, 07:47 PM   #26
Senior Member

 
Join Date: Jun 2004
Location: Missouri
iTrader: (2)
Posts: 576
Points: 8,725, Level: 62
Points: 8,725, Level: 62 Points: 8,725, Level: 62 Points: 8,725, Level: 62
Activity: 0.7%
Activity: 0.7% Activity: 0.7% Activity: 0.7%
did you happen to get the max out in the rain and ride it back into the barn wet? mine did this after days of rain and a couple puddles, dried out though.
Saddles is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2005, 03:57 PM   #27
Senior Member

 
Join Date: Jun 2003
iTrader: (0)
Posts: 540
Points: 7,786, Level: 59
Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Send a message via AIM to 90stanza
^^^^^^ ????
__________________
1995 Nissan Maxima SE 5spd SOLD
15.7 90 MPH

2005 Subaru WRX 5spd
Mods: Genome Axleback/Gutted Stock uppipe/ kartboy shift ****/APS 65mm CAI/Faze Boostgauge/Prosport Wideband/MR Downpipe/ blacked out headlights Stage 2 flashed/ STI Springs/ H Brace/ 35%Front 25%Rear tint/Roof Vinyled gloss black/Drag DR31 17X9 +38 wrapped in 255 40's /228 WHP and 220WTQ.
Phi Kappa Theta
90stanza is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2005, 04:29 PM   #28
Senior Member

 
Join Date: Feb 2003
iTrader: (8)
Posts: 4,537
Points: 14,651, Level: 78
Points: 14,651, Level: 78 Points: 14,651, Level: 78 Points: 14,651, Level: 78
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
dang it, i have the same problem here. but im pretty sure its not the o2 sensors.
__________________
VQ35 Loaded....
Maximus_95 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2005, 11:46 PM   #29
Senior Member
 
Join Date: Oct 2002
iTrader: (0)
Posts: 255
Points: 6,859, Level: 54
Points: 6,859, Level: 54 Points: 6,859, Level: 54 Points: 6,859, Level: 54
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
same issue here. but it's only after hard acceleration, such as getting on the free way, and then the car bucks a bit. I'm thinking fuel filter. but we'll see.

Nate
__________________
97 SE 5speed
t04b-70trim
nateplaysbass is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2005, 05:23 AM   #30
I'm actually quite pleasant until I'm awake
 
killcrap's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
iTrader: (3)
Posts: 1,673

Quote:
Originally Posted by enjoyincubus504
my spark plugs were fine to... the fuel injectors were covering them with oil
fuel injectors dont spit out oil, they spit out fuel. if you have engine oil on your plugs, i would suggest you do a compression test on that cylinder as you may have bad rings.
killcrap is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2005, 08:24 AM   #31
Donating Maxima.org Member
 
Join Date: Feb 2005
iTrader: (0)
Posts: 5

I've been having the same problems for like a year now. I got two O2 sensor codes but that never solves the problem or makes the check engine light go off. You can check your fuel injectors with a long screw driver just put the metal end on the injector and your ear on the plastic end and you should hear a fluttering or ticking that is the valve opening and closing.
GaTechMax is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2005, 12:32 PM   #32
Senior Member

 
Join Date: Jun 2003
iTrader: (0)
Posts: 540
Points: 7,786, Level: 59
Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59 Points: 7,786, Level: 59
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Send a message via AIM to 90stanza
the jerking has for the most part died off there is a ocassional stuttering every now and then but nothing like before. After i get my cv boot replaced ill invest in to some o2 sensors to see if that hopfully helped.
__________________
1995 Nissan Maxima SE 5spd SOLD
15.7 90 MPH

2005 Subaru WRX 5spd
Mods: Genome Axleback/Gutted Stock uppipe/ kartboy shift ****/APS 65mm CAI/Faze Boostgauge/Prosport Wideband/MR Downpipe/ blacked out headlights Stage 2 flashed/ STI Springs/ H Brace/ 35%Front 25%Rear tint/Roof Vinyled gloss black/Drag DR31 17X9 +38 wrapped in 255 40's /228 WHP and 220WTQ.
Phi Kappa Theta
90stanza is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2005, 12:41 PM   #33
Senior Member

 
Join Date: Feb 2005
Location: Tampa, FL
iTrader: (16)
Posts: 1,201
Points: 9,117, Level: 64
Points: 9,117, Level: 64 Points: 9,117, Level: 64 Points: 9,117, Level: 64
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Send a message via AIM to MaDMvD
I'm having a very similar problem. My car would jerk and kick when stopped at a red light. I replaced all 6 plugs with NGK Iridium IX ones and it seems to have gotten a little worse. Now it kicks and stutters at 1-2K RPM sometimes, and jerks constantly when stopped at a light. When it starts jerking I notice my RPMs drop from ~700 to almost 450/500. So far it hasn't stalled yet though. Is this a coil pack problem? Will autozone do the check-up for free?
__________________
The money pit - it is deep.

MaDMvD is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2005, 02:45 PM   #34
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Austin, TX
iTrader: (0)
Posts: 199
Send a message via MSN to Kbuitre Send a message via Yahoo to Kbuitre
Quote:
Originally Posted by MaDMvD
I'm having a very similar problem. My car would jerk and kick when stopped at a red light. I replaced all 6 plugs with NGK Iridium IX ones and it seems to have gotten a little worse. Now it kicks and stutters at 1-2K RPM sometimes, and jerks constantly when stopped at a light. When it starts jerking I notice my RPMs drop from ~700 to almost 450/500. So far it hasn't stalled yet though. Is this a coil pack problem? Will autozone do the check-up for free?
went to Autozone and they wont check it if the engine light is not on...I'm going to try somewhere else... but probably are going to be my coil pack(s)
__________________
Kbuitre is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2005, 03:05 PM   #35
Member
 
Join Date: Aug 2003
iTrader: (0)
Posts: 76
I have the exact same problem and can't figure it out. I have checked the resistance on all my coils and they all read fine. If you find an answer, please share it with us.

Could it really be the fuel filter? On my car, it only "bumps" and jerks when warmed up, and stopped at idle. Under acceleration or at a constant speed, it runs fine. But at soon as you're stopped at a red light, it misses/bumps like crazy (but never dies).
jguillory is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2005, 06:11 AM   #36
Senior Member
 
Join Date: Jan 2001
iTrader: (0)
Posts: 260
Send a message via AIM to maxima4me
Try the fuel filter

The o2 sensors could be part of the problem, but without a CEL I would try and replace your fuel filter.

I replaced mine with a 300zx filter a while ago. I had the following symptoms:
Erratic and low idle speed
Jerky acceleration
Hesitation and what seemed like a loss of power

When I removed the fuel filter I blew through it and the gas that came out was cloudy and brown...nasty. It was also noticeably more difficult to pass air through the old filter.

The new filter smoothed out my idle and raised the RPMs. No more jerky acceleration, no more hesitation or power loss.

It's a cheap part, so I would start with that. There is a writeup on how to replace it in the 60k maintenance page.
maxima4me is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2005, 07:31 PM   #37
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Austin, TX
iTrader: (0)
Posts: 199
Send a message via MSN to Kbuitre Send a message via Yahoo to Kbuitre
Quote:
Originally Posted by maxima4me
The o2 sensors could be part of the problem, but without a CEL I would try and replace your fuel filter.

I replaced mine with a 300zx filter a while ago. I had the following symptoms:
Erratic and low idle speed
Jerky acceleration
Hesitation and what seemed like a loss of power

When I removed the fuel filter I blew through it and the gas that came out was cloudy and brown...nasty. It was also noticeably more difficult to pass air through the old filter.

The new filter smoothed out my idle and raised the RPMs. No more jerky acceleration, no more hesitation or power loss.

It's a cheap part, so I would start with that. There is a writeup on how to replace it in the 60k maintenance page.

i ave high idle rpms.
jerky acceleration before i hit 25000 rpm.
and rpm jump up and down when shifting any gear...

any feed back will be greatly appreciate it.
__________________
Kbuitre is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2005, 08:04 PM   #38
Senior Member

 
Join Date: Feb 2005
Location: Tampa, FL
iTrader: (16)
Posts: 1,201
Points: 9,117, Level: 64
Points: 9,117, Level: 64 Points: 9,117, Level: 64 Points: 9,117, Level: 64
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Send a message via AIM to MaDMvD
Not the fuel filter

I changed out my fuel filter with a brand spankin' new 300ZX fuel filter, and it still does it. Not as much, but it's still very noticeable. Haven't checked coils yet, since I don't have anything to measure them with..
__________________
The money pit - it is deep.

MaDMvD is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2005, 10:10 PM   #39
Senior Member
 
Join Date: Oct 2002
iTrader: (0)
Posts: 255
Points: 6,859, Level: 54
Points: 6,859, Level: 54 Points: 6,859, Level: 54 Points: 6,859, Level: 54
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
someone said somthing about measuring the resistance of the coils... how? could anyone point me to a write-up?

BTW, the car takes off like a mad beast when it's still cool. but then as it warms up it starts to hesitate.

Nate
__________________
97 SE 5speed
t04b-70trim
nateplaysbass is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2005, 10:38 PM   #40
Senior Member

 
Join Date: Oct 2004
Location: NY (somewhere between Queens & BK)
iTrader: (15)
Posts: 2,114
Points: 9,045, Level: 63
Points: 9,045, Level: 63 Points: 9,045, Level: 63 Points: 9,045, Level: 63
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by 90stanza
i took the car to the local nissan dealer and they said they couldnt find anything wrong with my ignition coils. They said it could be my rear o2 sensor. How much for one of those and how hard is it to change. The guy also said that there was no need to change my knock sensor because he said that they dont go bad. If i get a new one he said the code would still show up. if the engine knocks at all. Which I dont really believe.
If you go through the dealer, you could be looking at $120 or so for o2 sensor (here in NY) but not sure what it could be anywhere else. The guys that did some of the work on my car found one for much less.
AllMaxxedOut is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2005, 10:38 PM
MaximaOrg
Nissan Maxima




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 




All times are GMT -7. The time now is 04:54 PM.


Maxima.org Forums Home Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Frequently Asked Questions on the Forums Search Find other members Registration is free! Support Maxima.org! Receive perks and benefits by donating to Maxima.org Questions? Comments?  Suggestions? Contact Us! Visit our Sponsors View and submit Maxima events Log Out of Maxima.org
Emails Backup