Go Back   Maxima Forums > Maxima Discussions > 4th Generation Maxima (1995-1999)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

4th Generation Maxima (1995-1999) Visit the 4th Generation forum to ask specific questions or find out more about the 4th Generation Maxima.

Welcome to Maxima.org!
Welcome to Maxima.org,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join Maxima.org today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-16-2008, 05:10 AM   #1
Senior Member

 
Join Date: Jun 2007
Location: Lowell/Boston, MA
iTrader: (0)
Posts: 1,618
Points: 12,631, Level: 73
Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73
Activity: 2.2%
Activity: 2.2% Activity: 2.2% Activity: 2.2%
Got a knock sensor code, replaced Knock Sensor, Reset ECU?

Code went away, man that sucker was hard to get out... jesus... infact I broke 4 of them at the junkyard just taking them off... lol... I didn't want to get a junkyard one, cause I heard they go every 5 years, but I just wanted to see if this will fix anything before I blow $80.

Anyway, my SES light went off after I installed it from a 99 maxima, And that one sucked to get out because I guess the 99s autos had some kind of vacuum actuator pump right in front of that hole that the knock sensor goes in... Well NEways... my question...

How long does it take the ECU to fully re-learn everything to stock maps? Cause Motorvate says wen the knock sensor fails it tries to protect the engine by putting in like diagnostic curved maps by retarding engine timing. HE also said, low end power will be amazing better. So far I noticed it was a little smoother but not too sure if it really did help my low end power as much as ppl say, cause it feels pretty much the same. And yes, I started using Premium gas again.

And last question, should I reset my ECU instead of waiting? Cause I have a feeling that the SES light will come back sometime because the code was still there but the light was off, and I cleared the PO325 code. And no codes were found.
__________________
Gen4 Black on Black leather 5spd SE |Shaved Rear w/ Black Nissan logos | TK Premium Tints, 25% rear/35% sides/5% sunroof|5k HIDs | AE Black trim Headlights |shade bumper lens| Stillen K&N Short ram WAI | LSS Y-pipe |Magnaflow catback w/4" chrome tip |Voodoo shift **** | New European Leather wheel cover | Strut tower bar | Coming soon H tech drop with Tokico Ills/ w Hankook V12's & 5X114.5 BP rims but still undecided|
S1cTech is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 06:26 AM   #2
Member

 
Join Date: Apr 2003
iTrader: (0)
Posts: 59
Points: 6,754, Level: 54
Points: 6,754, Level: 54 Points: 6,754, Level: 54 Points: 6,754, Level: 54
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
If you have replaced the knock sensor, then defenitly reset your ECU. Once that is complete, you should have full power almost immediately.
DJ98MAXSE is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 07:19 AM   #3
Decal Specialist

 
erty67's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
iTrader: (104)
Posts: 6,742
Points: 21,517, Level: 92
Points: 21,517, Level: 92 Points: 21,517, Level: 92 Points: 21,517, Level: 92
Activity: 2.4%
Activity: 2.4% Activity: 2.4% Activity: 2.4%

Send a message via AIM to erty67
reset the ecu
__________________
erty67 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 08:34 AM   #4
Senior Member

 
Join Date: Jun 2007
Location: Lowell/Boston, MA
iTrader: (0)
Posts: 1,618
Points: 12,631, Level: 73
Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73
Activity: 2.2%
Activity: 2.2% Activity: 2.2% Activity: 2.2%
ok, if I do this, will I have any issues with anything? I never done it before and I don't want something to get all cooky from resetting... lol
__________________
Gen4 Black on Black leather 5spd SE |Shaved Rear w/ Black Nissan logos | TK Premium Tints, 25% rear/35% sides/5% sunroof|5k HIDs | AE Black trim Headlights |shade bumper lens| Stillen K&N Short ram WAI | LSS Y-pipe |Magnaflow catback w/4" chrome tip |Voodoo shift **** | New European Leather wheel cover | Strut tower bar | Coming soon H tech drop with Tokico Ills/ w Hankook V12's & 5X114.5 BP rims but still undecided|
S1cTech is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 08:38 AM   #5
Senior Member

 
Join Date: Jul 2006
Location: Braidwood, IL
iTrader: (41)
Posts: 2,402
Points: 10,151, Level: 67
Points: 10,151, Level: 67 Points: 10,151, Level: 67 Points: 10,151, Level: 67
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Send a message via AIM to black_maxed95
no nothing bad will happen from resetting your ecu. but it will take your engine about 50 miles (from my experience) to relearn everything. it wont be immediately like mentioned.
__________________
I like to "do it myself"
5MT SE 96er:

MEVI + NWP Spacers, Full Exhaust, Flywheel, lotsa more:
MOD LIST

Quote:
Originally Posted by ironwork View Post
i am knew to this forum am i am amazed at how costructive your arguments are. no flameing and well thought posts.
black_maxed95 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 09:20 AM   #6
Senior Member

 
Join Date: Jun 2007
Location: Lowell/Boston, MA
iTrader: (0)
Posts: 1,618
Points: 12,631, Level: 73
Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73
Activity: 2.2%
Activity: 2.2% Activity: 2.2% Activity: 2.2%
^ yah thats what I was talking about... I didnt want my car to be crappy at idle or pickup if I reset... Well thanks guys
__________________
Gen4 Black on Black leather 5spd SE |Shaved Rear w/ Black Nissan logos | TK Premium Tints, 25% rear/35% sides/5% sunroof|5k HIDs | AE Black trim Headlights |shade bumper lens| Stillen K&N Short ram WAI | LSS Y-pipe |Magnaflow catback w/4" chrome tip |Voodoo shift **** | New European Leather wheel cover | Strut tower bar | Coming soon H tech drop with Tokico Ills/ w Hankook V12's & 5X114.5 BP rims but still undecided|
S1cTech is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 09:42 AM   #7
Carbon Fiber addict


 
The Wizard's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Southern California
iTrader: (42)
Posts: 13,014
Points: 73,291, Level: 100
Points: 73,291, Level: 100 Points: 73,291, Level: 100 Points: 73,291, Level: 100
Activity: 99.8%
Activity: 99.8% Activity: 99.8% Activity: 99.8%

Quote:
Originally Posted by Coremanx View Post
^ yah thats what I was talking about... I didnt want my car to be crappy at idle or pickup if I reset... Well thanks guys
Don't worry, you won't have a crappy idle etc if you reset the ECU. It just take some mileage/drive cycles for the car to reach it's optimum settings. Not a big deal.
__________________

1999 Max SE 5-spd Supercharged/APU..Featured In Nissan Sport Magazine... 383HP
Download the Factory Service Manual (FSM) here - Click me
First startup with 4" Titanium exhaust - link
First drive with 4" Titanium exhaust - link
The Wizard is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 09:50 AM   #8
Senior Member

 
Join Date: May 2007
Location: I-75 4th_Laud
iTrader: (35)
Posts: 7,402
Points: 15,174, Level: 79
Points: 15,174, Level: 79 Points: 15,174, Level: 79 Points: 15,174, Level: 79
Activity: 8.4%
Activity: 8.4% Activity: 8.4% Activity: 8.4%
shudnt be a big prob.Just put it in, reset code, light should go away and then you should be fine.I have a 99 cali and hoping that i wont have to change it out anyday soo,cause it sounds and looks like a pain in the ***.
__________________
Snypa is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2008, 07:14 AM   #9
Senior Member

 
Join Date: Jun 2007
Location: Lowell/Boston, MA
iTrader: (0)
Posts: 1,618
Points: 12,631, Level: 73
Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73
Activity: 2.2%
Activity: 2.2% Activity: 2.2% Activity: 2.2%
o btw, I didnt reset the ECU yet, but the car is now somewhat diesaling... and it pisseing me off because after I turn the car off it i hear and feel a little shake like the engine is going 2 more revs... I hope that this is not causing hot spots or anything bad... Should I just reset the ECU now? I still think I am getting bad mpg... I just put in 20 the other day which is 4 gallions exact over here and I got just barely 100miles out of it. And if this is a 16 gallion tank or 18.50(acording to MSN)?... Your telling me it will be $70-80 to fill a 16 gallion tank? Can't be...

This is the best way I can get MPG, but aprox it is saying with my math. 25MPG... Which is impossible...
__________________
Gen4 Black on Black leather 5spd SE |Shaved Rear w/ Black Nissan logos | TK Premium Tints, 25% rear/35% sides/5% sunroof|5k HIDs | AE Black trim Headlights |shade bumper lens| Stillen K&N Short ram WAI | LSS Y-pipe |Magnaflow catback w/4" chrome tip |Voodoo shift **** | New European Leather wheel cover | Strut tower bar | Coming soon H tech drop with Tokico Ills/ w Hankook V12's & 5X114.5 BP rims but still undecided|
S1cTech is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2008, 09:27 AM   #10
Senior Member

 
Join Date: Nov 2004
Location: BFE, Minnesota
iTrader: (8)
Posts: 2,210
Points: 10,248, Level: 67
Points: 10,248, Level: 67 Points: 10,248, Level: 67 Points: 10,248, Level: 67
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
http://www.facebook.com/product.of.korea CFW Son....
i reset my ecu after anytime i work on my car for a sensor related issue.
__________________
97 Maxima CG2 GXE 5SPD 00VI EU mostly Stock exterior (totalled)
96 Maxima KH3 SE 5SPD 00VI>3.5 swap EU Stock exterior (Engine)
98 Maxima CG2 SE 5SPD Y-pipe 00VI EU AE Lights
02 Maxima KH3 SE 6SPD BOP SRI Stock exterior



Product_Of_Korea is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2008, 11:35 AM   #11
Senior Member

 
Join Date: Jul 2006
Location: Braidwood, IL
iTrader: (41)
Posts: 2,402
Points: 10,151, Level: 67
Points: 10,151, Level: 67 Points: 10,151, Level: 67 Points: 10,151, Level: 67
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Send a message via AIM to black_maxed95
how is 25mpg impossible? thats pretty standard for a good running max. Also why are you so afraid to reset the ECU, everyone is telling you to do it and there will be no problems. I probably reset my ECU atleast once a month since I work on my car quite a bit.
__________________
I like to "do it myself"
5MT SE 96er:

MEVI + NWP Spacers, Full Exhaust, Flywheel, lotsa more:
MOD LIST

Quote:
Originally Posted by ironwork View Post
i am knew to this forum am i am amazed at how costructive your arguments are. no flameing and well thought posts.
black_maxed95 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2008, 11:42 AM   #12
Senior Member

 
Join Date: Feb 2005
iTrader: (4)
Posts: 1,805
Points: 9,137, Level: 64
Points: 9,137, Level: 64 Points: 9,137, Level: 64 Points: 9,137, Level: 64
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Dont reset it! You'll throw more codes and kill your O2 sensors.
__________________
Anyone willing to trade a Koenigsegg for a Maxima?
2da mizzax is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2008, 12:25 PM   #13
Senior Member

 
Join Date: Jun 2007
Location: Lowell/Boston, MA
iTrader: (0)
Posts: 1,618
Points: 12,631, Level: 73
Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73
Activity: 2.2%
Activity: 2.2% Activity: 2.2% Activity: 2.2%
I am not affaird to reset it... lol, I just wanted to drive at least 50miles with this new knock sensor first before I did that... And I just don't get why my car is diesaling a little.

And 25mpg is impossible because it goes really really fast... lol, and my calipers are are putting on more resistence then they should, and my EGR tube is clogged but it has not thrown a code in a long time.
__________________
Gen4 Black on Black leather 5spd SE |Shaved Rear w/ Black Nissan logos | TK Premium Tints, 25% rear/35% sides/5% sunroof|5k HIDs | AE Black trim Headlights |shade bumper lens| Stillen K&N Short ram WAI | LSS Y-pipe |Magnaflow catback w/4" chrome tip |Voodoo shift **** | New European Leather wheel cover | Strut tower bar | Coming soon H tech drop with Tokico Ills/ w Hankook V12's & 5X114.5 BP rims but still undecided|
S1cTech is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2008, 03:08 PM   #14
Senior Member

 
Join Date: Feb 2005
iTrader: (4)
Posts: 1,805
Points: 9,137, Level: 64
Points: 9,137, Level: 64 Points: 9,137, Level: 64 Points: 9,137, Level: 64
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
what the hell is diesaling?
__________________
Anyone willing to trade a Koenigsegg for a Maxima?
2da mizzax is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2008, 06:37 PM   #15
Senior Member

 
Join Date: Jun 2007
Location: Lowell/Boston, MA
iTrader: (0)
Posts: 1,618
Points: 12,631, Level: 73
Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73 Points: 12,631, Level: 73
Activity: 2.2%
Activity: 2.2% Activity: 2.2% Activity: 2.2%
^its when the car pretty much doesn't quite shutoff right away when you turn it off and it will go like 1-2 more full revolutions. This can happen from hot spots in the engine, bad carbon deposits or leaky injectors. Basically once my spark and injectors stop the engine kinda shakes a little after I turn it off. Its annoying because I am a perfectionist with how and engine performs. IT really is not that bad as some other peoples cars or a car that is actually a diesel engine but I just hate it. lol
__________________
Gen4 Black on Black leather 5spd SE |Shaved Rear w/ Black Nissan logos | TK Premium Tints, 25% rear/35% sides/5% sunroof|5k HIDs | AE Black trim Headlights |shade bumper lens| Stillen K&N Short ram WAI | LSS Y-pipe |Magnaflow catback w/4" chrome tip |Voodoo shift **** | New European Leather wheel cover | Strut tower bar | Coming soon H tech drop with Tokico Ills/ w Hankook V12's & 5X114.5 BP rims but still undecided|
S1cTech is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2008, 01:50 PM   #16
Senior Member

 
Join Date: Aug 2008
Location: on a tree
iTrader: (5)
Posts: 1,467
Points: 6,820, Level: 54
Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54
Activity: 12.5%
Activity: 12.5% Activity: 12.5% Activity: 12.5%
I just replaced my knock sensor and reseted the ECU. Now I have the code showing up again. that is the only code I have coming up. What do I do now?
tosheto is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2008, 01:59 PM   #17
oem ftw!

 
CRiME's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
iTrader: (21)
Posts: 1,365
Points: 8,198, Level: 61
Points: 8,198, Level: 61 Points: 8,198, Level: 61 Points: 8,198, Level: 61
Activity: 2.3%
Activity: 2.3% Activity: 2.3% Activity: 2.3%

Quote:
Originally Posted by tosheto View Post
I just replaced my knock sensor and reseted the ECU. Now I have the code showing up again. that is the only code I have coming up. What do I do now?
Check the continuity of the harness and clean the KS ground area on the upper intake manifold.

Ground point is here:
Click the image to open in full size.
__________________
Worst question ever asked on maxima.org:

Originally Posted by Stewlicious:
I've got an 04 with the 5 speed w/od. I swear the gear indicator would go up to 6 but can't be certain. Had the dealership do a flush and fill, now it only goes to 5th. Mpg has gone down as well. Should it go up to 6?
CRiME is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2008, 02:32 PM   #18
Carbon Fiber addict


 
The Wizard's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Southern California
iTrader: (42)
Posts: 13,014
Points: 73,291, Level: 100
Points: 73,291, Level: 100 Points: 73,291, Level: 100 Points: 73,291, Level: 100
Activity: 99.8%
Activity: 99.8% Activity: 99.8% Activity: 99.8%

Quote:
Originally Posted by CRiME View Post
Check the continuity of the harness and clean the KS ground area on the upper intake manifold.
Agreed. Start there, then report back.
__________________

1999 Max SE 5-spd Supercharged/APU..Featured In Nissan Sport Magazine... 383HP
Download the Factory Service Manual (FSM) here - Click me
First startup with 4" Titanium exhaust - link
First drive with 4" Titanium exhaust - link
The Wizard is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2008, 03:44 PM   #19
Senior Member

 
Join Date: Aug 2008
Location: on a tree
iTrader: (5)
Posts: 1,467
Points: 6,820, Level: 54
Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54
Activity: 12.5%
Activity: 12.5% Activity: 12.5% Activity: 12.5%
Quote:
Originally Posted by CRiME View Post
Check the continuity of the harness and clean the KS ground area on the upper intake manifold.

Ground point is here:
Click the image to open in full size.
I have done both, but i will do it again today and see what happens. Thank you!
tosheto is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2008, 04:24 PM   #20
Senior Member


 
Join Date: Nov 2007
Location: SLC, UT
iTrader: (9)
Posts: 668
Points: 6,567, Level: 53
Points: 6,567, Level: 53 Points: 6,567, Level: 53 Points: 6,567, Level: 53
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by tosheto View Post
I have done both, but i will do it again today and see what happens. Thank you!
are you using the same gas station or you change them. I get the KS code when I change stations. Man..... the worts was when I drove from AR to UT. I tried to always stop at a Chevron or Texaco but when there wasn't one I used what ever there was and code was there for a while
__________________
2003 Maxima SE, BLK, 6sp. Mods: Stillen lip, Eibach Pro springs + Illumina's, Custom short ram intake, Short shifter mod (w/ custom weighted shifter ball for improved shifts), Megan FSTB, Progress RSB, ebay Smoked bumper lights, Grounding kit, NWP torque link, NWP 5pc intake spacer kit, VIAS block-off plate, Koyo radiator, G35c 18" rims, 5mm Eibach wheel spacers in rear, 00-01 SE tail lights, Saikou Michi Oil Catch Can.
1996 Maxima GLE, tan (SOLD)
2006 Suzuki SV650, red
djipka is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2008, 04:29 PM   #21
Senior Member

 
Join Date: Jan 2007
Location: Fayetteville, AR
iTrader: (0)
Posts: 104
Points: 3,650, Level: 37
Points: 3,650, Level: 37 Points: 3,650, Level: 37 Points: 3,650, Level: 37
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by tosheto View Post
I have done both, but i will do it again today and see what happens. Thank you!
Did you change out the harness when you changed the knock sensor?
bpk01 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 12:36 PM   #22
Senior Member

 
Join Date: Aug 2008
Location: on a tree
iTrader: (5)
Posts: 1,467
Points: 6,820, Level: 54
Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54
Activity: 12.5%
Activity: 12.5% Activity: 12.5% Activity: 12.5%
I cleaned up the KS ground area again yesterday and checked the continuity of the harness. Would the code go away on its own after I drive for a while or do I have to delete it myself?
tosheto is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 12:38 PM   #23
Senior Member

 
Join Date: Aug 2008
Location: on a tree
iTrader: (5)
Posts: 1,467
Points: 6,820, Level: 54
Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54
Activity: 12.5%
Activity: 12.5% Activity: 12.5% Activity: 12.5%
Quote:
Originally Posted by djipka View Post
are you using the same gas station or you change them. I get the KS code when I change stations. Man..... the worts was when I drove from AR to UT. I tried to always stop at a Chevron or Texaco but when there wasn't one I used what ever there was and code was there for a while
I use Chevron mainly, but lately I have been using Sam's club gas station. It is just cheaper there, but I always put Premium.
tosheto is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 12:41 PM   #24
Senior Member

 
Join Date: Aug 2008
Location: on a tree
iTrader: (5)
Posts: 1,467
Points: 6,820, Level: 54
Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54
Activity: 12.5%
Activity: 12.5% Activity: 12.5% Activity: 12.5%
Quote:
Originally Posted by bpk01 View Post
Did you change out the harness when you changed the knock sensor?
I did not change the harness, but I checked it and it was fine!
I checked the resistance of the KS and it was about 550 Kohms. And from what I have read so far this is a great resistance for the KS.
tosheto is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 01:32 PM   #25
Senior Member

 
Join Date: Aug 2007
Location: FL
iTrader: (0)
Posts: 705
Points: 6,250, Level: 51
Points: 6,250, Level: 51 Points: 6,250, Level: 51 Points: 6,250, Level: 51
Activity: 0.9%
Activity: 0.9% Activity: 0.9% Activity: 0.9%
Here is what I did after I changed my KS. I went to autozone and asked if they could clear the codes. They wouldn't do it saying that they weren't allowed to. I went to different autoparts shops asking if they could check the codes until I reached an advanced auto parts store and they just gave me the machine to use to check my codes. I went out there and cleared the codes without telling them, gave them back the machine. The KS code never showed up again. Give that a shot. After about three days I noticed an increase in low end power. It's not as big of a difference as some people let on but I did see an increase.
__________________


My 1999 Maxima Bought 8/18/2007. Sold on 9/11/2008@160,XXX miles.

2004 Hyundai Elantra: Bought on 9/11/2008.

1991 Miata BRG SE #3306/4000: Bought 9/8/2012

R.I.P. 2001 Chevy Prizm-totaled August 13th, 2007 by a 1999 Dodge Ram.(At 76,237 miles.)
Divewjason is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2008, 02:32 PM   #26
Senior Member

 
Join Date: Aug 2008
Location: on a tree
iTrader: (5)
Posts: 1,467
Points: 6,820, Level: 54
Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54
Activity: 12.5%
Activity: 12.5% Activity: 12.5% Activity: 12.5%
Quote:
Originally Posted by Divewjason View Post
Here is what I did after I changed my KS. I went to autozone and asked if they could clear the codes. They wouldn't do it saying that they weren't allowed to. I went to different autoparts shops asking if they could check the codes until I reached an advanced auto parts store and they just gave me the machine to use to check my codes. I went out there and cleared the codes without telling them, gave them back the machine. The KS code never showed up again. Give that a shot. After about three days I noticed an increase in low end power. It's not as big of a difference as some people let on but I did see an increase.
I replaced my battery cords and I had the battery out of the car for 5-6 hours, so I believe that the ECU was reset and the code should have been erased. But now it comes up again.
tosheto is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2008, 03:06 PM   #27
Member

 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas City, MO
iTrader: (1)
Posts: 81
Points: 4,759, Level: 44
Points: 4,759, Level: 44 Points: 4,759, Level: 44 Points: 4,759, Level: 44
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by tosheto View Post
I replaced my battery cords and I had the battery out of the car for 5-6 hours, so I believe that the ECU was reset and the code should have been erased. But now it comes up again.
if im right i believe it take 11-12hrs to clear ECU that way.
maf2003111 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2008, 03:26 PM   #28
Senior Member


 
Join Date: Nov 2007
Location: SLC, UT
iTrader: (9)
Posts: 668
Points: 6,567, Level: 53
Points: 6,567, Level: 53 Points: 6,567, Level: 53 Points: 6,567, Level: 53
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by maf2003111 View Post
if im right i believe it take 11-12hrs to clear ECU that way.
I thought its like 10-15 min
__________________
2003 Maxima SE, BLK, 6sp. Mods: Stillen lip, Eibach Pro springs + Illumina's, Custom short ram intake, Short shifter mod (w/ custom weighted shifter ball for improved shifts), Megan FSTB, Progress RSB, ebay Smoked bumper lights, Grounding kit, NWP torque link, NWP 5pc intake spacer kit, VIAS block-off plate, Koyo radiator, G35c 18" rims, 5mm Eibach wheel spacers in rear, 00-01 SE tail lights, Saikou Michi Oil Catch Can.
1996 Maxima GLE, tan (SOLD)
2006 Suzuki SV650, red
djipka is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2008, 03:30 PM   #29
Senior Member


 
Join Date: Nov 2007
Location: SLC, UT
iTrader: (9)
Posts: 668
Points: 6,567, Level: 53
Points: 6,567, Level: 53 Points: 6,567, Level: 53 Points: 6,567, Level: 53
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by Divewjason View Post
Here is what I did after I changed my KS. I went to autozone and asked if they could clear the codes. They wouldn't do it saying that they weren't allowed to. I went to different autoparts shops asking if they could check the codes until I reached an advanced auto parts store and they just gave me the machine to use to check my codes. I went out there and cleared the codes without telling them, gave them back the machine. The KS code never showed up again. Give that a shot. After about three days I noticed an increase in low end power. It's not as big of a difference as some people let on but I did see an increase.
why did you sell the Maxima dude??? and don't say MPG
__________________
2003 Maxima SE, BLK, 6sp. Mods: Stillen lip, Eibach Pro springs + Illumina's, Custom short ram intake, Short shifter mod (w/ custom weighted shifter ball for improved shifts), Megan FSTB, Progress RSB, ebay Smoked bumper lights, Grounding kit, NWP torque link, NWP 5pc intake spacer kit, VIAS block-off plate, Koyo radiator, G35c 18" rims, 5mm Eibach wheel spacers in rear, 00-01 SE tail lights, Saikou Michi Oil Catch Can.
1996 Maxima GLE, tan (SOLD)
2006 Suzuki SV650, red
djipka is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2008, 03:56 PM   #30
Member

 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas City, MO
iTrader: (1)
Posts: 81
Points: 4,759, Level: 44
Points: 4,759, Level: 44 Points: 4,759, Level: 44 Points: 4,759, Level: 44
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by djipka View Post
I thought its like 10-15 min
im sure its not 10-15min. i remember trying to clear my ECU the battery way for 8hrs and it didnt clear. had to leave it 11+hrs to do it that way.
maf2003111 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2008, 08:45 PM   #31
Senior Member

 
Join Date: Aug 2008
Location: on a tree
iTrader: (5)
Posts: 1,467
Points: 6,820, Level: 54
Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54
Activity: 12.5%
Activity: 12.5% Activity: 12.5% Activity: 12.5%
Quote:
Originally Posted by maf2003111 View Post
im sure its not 10-15min. i remember trying to clear my ECU the battery way for 8hrs and it didnt clear. had to leave it 11+hrs to do it that way.
Holy s***. I will not be able to find someone to clear my codes in Autozone or some other part store. I have tried and they say No. I guess I will have to take off the minus cord of the battery and let it stay a day. Is there a way I can erase the codes through the ECU it self?
tosheto is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2008, 09:10 PM   #32
oem ftw!

 
CRiME's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
iTrader: (21)
Posts: 1,365
Points: 8,198, Level: 61
Points: 8,198, Level: 61 Points: 8,198, Level: 61 Points: 8,198, Level: 61
Activity: 2.3%
Activity: 2.3% Activity: 2.3% Activity: 2.3%

Quote:
Originally Posted by tosheto View Post
Is there a way I can erase the codes through the ECU it self?
Yeah, all you need is a flathead screwdriver and it will take you 30 seconds. See the bottom of the page:

http://vbxmaxima.8m.com/ecu.html
__________________
Worst question ever asked on maxima.org:

Originally Posted by Stewlicious:
I've got an 04 with the 5 speed w/od. I swear the gear indicator would go up to 6 but can't be certain. Had the dealership do a flush and fill, now it only goes to 5th. Mpg has gone down as well. Should it go up to 6?
CRiME is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2008, 08:43 AM   #33
Senior Member

 
Join Date: Aug 2008
Location: on a tree
iTrader: (5)
Posts: 1,467
Points: 6,820, Level: 54
Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54
Activity: 12.5%
Activity: 12.5% Activity: 12.5% Activity: 12.5%
Quote:
Originally Posted by CRiME View Post
Yeah, all you need is a flathead screwdriver and it will take you 30 seconds. See the bottom of the page:

http://vbxmaxima.8m.com/ecu.html
I got flat-head screwdriver and I am sure I can find 30 sec. Thank you. I will try it today and report back!
tosheto is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2008, 09:30 AM   #34
Senior Member

 
Join Date: Aug 2008
Location: on a tree
iTrader: (5)
Posts: 1,467
Points: 6,820, Level: 54
Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54
Activity: 12.5%
Activity: 12.5% Activity: 12.5% Activity: 12.5%
I used a flat screw driver and erased the code. Then I checked to make sure there is no codes. Now I plan on driving 75-100 miles and check the codes again. Hope the code does not come up again!
tosheto is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2008, 07:08 AM   #35
wxm
Member

 
Join Date: Aug 2008
Location: New Jersey
iTrader: (2)
Posts: 285
Points: 5,705, Level: 48
Points: 5,705, Level: 48 Points: 5,705, Level: 48 Points: 5,705, Level: 48
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
As I remember, I did have to clear the code after installing the KS. I also carefully cleaned up the ground contact as mentioned in previous replies.
The code was not going away until I cleared it. Since then (6 months now), it seems working fine (no KS code returning).

Good luck.
wxm is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2008, 01:51 PM   #36
Senior Member

 
Join Date: Aug 2008
Location: on a tree
iTrader: (5)
Posts: 1,467
Points: 6,820, Level: 54
Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54 Points: 6,820, Level: 54
Activity: 12.5%
Activity: 12.5% Activity: 12.5% Activity: 12.5%
Quote:
Originally Posted by wxm View Post
As I remember, I did have to clear the code after installing the KS. I also carefully cleaned up the ground contact as mentioned in previous replies.
The code was not going away until I cleared it. Since then (6 months now), it seems working fine (no KS code returning).

Good luck.
I have done everything that has been posted on the thread including cleaning the ground of the KS. Now I just want to do some driving before I check for the code again. But I hope that it will not show-up
tosheto is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2010, 03:18 PM   #37
Newbie - Just Registered
 
Join Date: May 2010
iTrader: (0)
Posts: 6
How can I reset the ETU
mpenney is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2010, 03:20 PM   #38
Newbie - Just Registered
 
Join Date: May 2010
iTrader: (0)
Posts: 6
Scratch that Its already explained in this post. Thanks for having an answer before I even had a question.
mpenney is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2010, 03:21 PM   #39
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: arcata ca
iTrader: (0)
Posts: 228
Send a message via Yahoo to stamar
ya this car took the longest of any vehicle to finish its diagnostics

aproxamately 70 miles from when i reset the codes.

the next day apx 15 miles with in town driving.
stamar is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2010, 03:21 PM
MaximaOrg
Nissan Maxima




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 




All times are GMT -7. The time now is 01:38 PM.


Maxima.org Forums Home Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Frequently Asked Questions on the Forums Search Find other members Registration is free! Support Maxima.org! Receive perks and benefits by donating to Maxima.org Questions? Comments?  Suggestions? Contact Us! Visit our Sponsors View and submit Maxima events Log Out of Maxima.org
Emails Backup