Go Back   Maxima Forums > Maxima Discussions > 4th Generation Maxima (1995-1999)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

4th Generation Maxima (1995-1999) Visit the 4th Generation forum to ask specific questions or find out more about the 4th Generation Maxima.

Welcome to Maxima.org!
Welcome to Maxima.org,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join Maxima.org today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-03-2010, 07:01 PM   #1
Member

 
Join Date: Apr 2009
iTrader: (1)
Posts: 198
Points: 4,579, Level: 43
Points: 4,579, Level: 43 Points: 4,579, Level: 43 Points: 4,579, Level: 43
Activity: 1.1%
Activity: 1.1% Activity: 1.1% Activity: 1.1%
Power Steering Belt won't Tighten???

Belt broke snapped again on way home. About two months ago my PS belt tension bolt broken and I replaced it. Now I cannot get it to tighten! After I got crank pulley to move back over so i could put on the new PS belt, I try to tighten the belt back up, the bolt moves but belt doesnt tighten nor is the bolt on tension. Anyone had similar problem?
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
haydeno is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 07:14 PM   #2
Senior Member

 
Join Date: Dec 2004
Location: Alexandria, VA, & Central Jersey
iTrader: (7)
Posts: 2,647
Points: 11,772, Level: 71
Points: 11,772, Level: 71 Points: 11,772, Level: 71 Points: 11,772, Level: 71
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Send a message via AIM to ImmaSquashYou
did you loosen the other bolt that is on the back of the power steering pump?

1st pic

http://www.greghome.com/images/Maxim...DriveBelts.jpg
__________________
ImmaSquashYou is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 07:55 PM   #3
Maintenance Monster


 
Join Date: Jul 2001
Location: Harrisburg, PA
iTrader: (10)
Posts: 3,234
Points: 12,837, Level: 73
Points: 12,837, Level: 73 Points: 12,837, Level: 73 Points: 12,837, Level: 73
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

Two things:
1) Yes there is a pivot bolt that is accessed on the back side of the psp. This must be loose for the adjust bolt to do anything. It's on pretty tight and I need an extended pivoting ratchet to work on mine, and it barely fits.

2) The PS adjust bolt is left-hand threaded. Tighten it the opposite way as the other tensioner.

3) Do not overtorque on the adjust bolt. The bracket will break and that's even harder to replace than working on the psp correctly.
dgeesaman is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 11:55 PM   #4
4th Gen Parts King

 
Maxima_Joe's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Fargo,ND
iTrader: (383)
Posts: 7,685
Points: 22,802, Level: 93
Points: 22,802, Level: 93 Points: 22,802, Level: 93 Points: 22,802, Level: 93
Activity: 7.1%
Activity: 7.1% Activity: 7.1% Activity: 7.1%

Your bolt is on wrong. Between the head of the bolt and before the threads start is where it should be positioned on the bracket.
Maxima_Joe is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 12:52 AM   #5
Member

 
Join Date: Sep 2006
iTrader: (0)
Posts: 235
Points: 5,354, Level: 47
Points: 5,354, Level: 47 Points: 5,354, Level: 47 Points: 5,354, Level: 47
Activity: 0.8%
Activity: 0.8% Activity: 0.8% Activity: 0.8%
+1^ i was just looking at that and seems like the space above the head should in that bracket
smai555 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 09:33 AM   #6
Newbie - Just Registered

 
Join Date: Dec 2012
iTrader: (0)
Posts: 1
Points: 12, Level: 1
Points: 12, Level: 1 Points: 12, Level: 1 Points: 12, Level: 1
Activity: 1.0%
Activity: 1.0% Activity: 1.0% Activity: 1.0%
i was replacing my power steering belt and the tension bolt came off im having difficulty puting it back on what ami doing wrong i need help asap
swolemax is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 08:03 PM   #7


 
Join Date: Aug 2002
Location: Huntsville, Ala.
iTrader: (0)
Posts: 17
Points: 8,322, Level: 61
Points: 8,322, Level: 61 Points: 8,322, Level: 61 Points: 8,322, Level: 61
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by Maxima_Joe View Post
Your bolt is on wrong. Between the head of the bolt and before the threads start is where it should be positioned on the bracket.
I think I have this problem. The tensioner bolt doesn't tighten the belt
It looks like the flange is below the bracket. How do I get it back on correctly?
pootsie is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 08:03 PM
MaximaOrg
Nissan Maxima




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 




All times are GMT -7. The time now is 05:13 PM.


Maxima.org Forums Home Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Frequently Asked Questions on the Forums Search Find other members Registration is free! Support Maxima.org! Receive perks and benefits by donating to Maxima.org Questions? Comments?  Suggestions? Contact Us! Visit our Sponsors View and submit Maxima events Log Out of Maxima.org
Emails Backup