96 maxima no pulse from injectors - Maxima Forums



4th Generation Maxima (1995-1999) Visit the 4th Generation forum to ask specific questions or find out more about the 4th Generation Maxima.

96 maxima no pulse from injectors

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-01-2014, 03:29 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,433
96 maxima no pulse from injectors

I'm getting spark. Got power at injectors but no pulse. Pump primes. All three can crank sensors new. I'm lost any input? Security light stay off when key in.
TravisCadello is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2014, 03:34 PM   #2
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2012
Location: chicago
Posts: 274
The body control module unplugged?
Lil black box under radio can cause that.
4th gen maxi is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2014, 03:44 PM   #3
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,433
Its plugged in I wiggled it around same issue. I check every fuse swapped relays around. Checked grounds. I'm lost..
TravisCadello is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2014, 11:09 PM   #4
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Apr 2004
Location: Plano, TX
Posts: 9,172
The 96 doesn't have NATS so the security light doesn't really mean anything. The alarm system will disable the starter. I never heard of the pre-Nats cars disabling the injectors.

Try disconnecting the battery and resetting the ECU, along with removing the connector from the ECU and re-installing it.

You could try checking wire continuity between the ECU and injectors.
DennisMik is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2014, 11:12 PM   #5
KH3 by popular demand
iTrader: (29)
 
maxgtr2000's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Detroit, MI
Posts: 3,098
Camshaft position sensor for no injector pulse issues, crankshaft position sensor for no spark issues.
maxgtr2000 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2014, 11:50 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 480
also theres grey little box right next to maf sensor that will say unisia jecs in big letters and that is primarily for the fuel injectors. If you unplug it the car will not start and will stall if you unplug it while it runs. Thats like a control module for the injectors.
Maxima 97 SE is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 08:12 AM   #7
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,433
Put a can sensor out a running car no go..battery was off too. I'll try disconnecting ecu and put back.


Thanks guys any more suggestions would helpa bunch.
TravisCadello is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 06:56 PM   #8
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Houston, Tx
Posts: 8,470
Quote:
Originally Posted by maxgtr2000 View Post
Camshaft position sensor for no injector pulse issues, crankshaft position sensor for no spark issues.
CMax03 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 11:36 AM   #9
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,433
Watching app it turns over n reads 250rpm fuel pump works. Power to injectors and coils but no spark or fuel now....ecu? Can I put a 95 ecu in it or does it need to be programmed?
TravisCadello is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 11:37 AM   #10
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,433
Even added a 0gauge ground by crank sensor
TravisCadello is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 02:37 PM   #11
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,433
I can disconnect sensors n still doesn't throw codes. So I bought a new ecu out a 96 i30 and now my scanner won't even connect to computer or recognise it....whats going on?
TravisCadello is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 04:15 PM   #12
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,433
Got it to read. Ecu still didn't fix car. The connector to ecu has been sliced into so about to burn car.
TravisCadello is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5.5 Gen injectors in 4th gen with 00VI Finkle 4th Generation Maxima (1995-1999) 13 09-27-2015 10:53 PM
Replacing injectors. What else should i do while in there? Ray229Harris 3rd Generation Maxima (1989-1994) 10 09-16-2015 09:16 PM
Stutters,bucks,jumps at 2000-3000rpm kjlouis 4th Generation Maxima (1995-1999) 9 08-17-2015 08:36 PM
Dreaded White Smoke ...(help) ! Balkins 5th Generation Maxima (2000-2003) 1 08-12-2015 07:39 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 08:50 PM.