2000 se running rough - Maxima Forums

Go Back   Maxima Forums > Maxima Discussions > 5th Generation Maxima (2000-2003)
Search


5th Generation Maxima (2000-2003) Learn more about the 5th Generation Maxima, including the VQ30DE-K and VQ35DE engines.

2000 se running rough

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-11-2004, 04:29 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
iTrader: (1)
Posts: 377
2000 se running rough

i have a 2000 se with 43k on it, i have not driven it for a month and when i started it today it was running rough and had no power, ses light was flashing. 10 minuites later it cleared up and has been running fine,,what gives??? is this a coil failure?? or does the computer need to be flashed??? i will take it into dealer next week. also are coils covered under powertrain warrenty???? i bought this car at auction a year ago,great deal.
ornery1 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2004, 05:11 PM   #2
Donating Maxima.org Member
 
Join Date: Sep 2003
iTrader: (0)
Posts: 288
Quote:
Originally Posted by ornery1
i have a 2000 se with 43k on it, i have not driven it for a month and when i started it today it was running rough and had no power, ses light was flashing. 10 minuites later it cleared up and has been running fine,,what gives??? is this a coil failure?? or does the computer need to be flashed??? i will take it into dealer next week. also are coils covered under powertrain warrenty???? i bought this car at auction a year ago,great deal.
It's possible but it could be a lot of different things, and no, the coils aren't covered under the powertrain warranty.
DanL is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2004, 06:01 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
iTrader: (1)
Posts: 377
anyone else
ornery1 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2004, 06:02 PM   #4
retired moderator
 
irish44j's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Burke, VA
iTrader: (38)
Posts: 27,069
If it had been sitting for a month, perhaps you had some water or sediments in the bottom of the fuel tank which collected over the month and got sucked in when you turned it on, causing the rough running. That, or maybe it was just really, really, really, really cold.
irish44j is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2004, 10:10 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jul 2003
iTrader: (4)
Posts: 449
Send a message via AIM to Spin20
I had my 2000 SE in my garage for about a month and I started it up and let it warm up.....when it was fully warmed up I just gave the gas a quick tap...My car stalled after that....I started it up and it ran fine from then on....see if the problem persists.....if not it might just be some wierd thing ...who knows
Spin20 is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 MAXIMA NO START with a 2000 ECU , but starts with a 2001 ECU QueensMAX 5th Generation Maxima (2000-2003) 7 09-15-2015 05:14 AM
Engine making a knocking noise ballerchris510 5th Generation Maxima (2000-2003) 6 09-11-2015 06:29 PM
The story of my beloved Maxima - Long Read hez8813 5th Generation Maxima (2000-2003) 4 09-11-2015 12:12 PM
It's alive conansriver 5th Generation Maxima (2000-2003) 0 09-11-2015 11:26 AM
1992 maxima running rough black smoke ballerchris510 3rd Generation Maxima (1989-1994) 9 09-10-2015 10:35 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 07:03 AM.


Maxima.org Forums Home Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Frequently Asked Questions on the Forums Search Find other members Registration is free! Support Maxima.org! Receive perks and benefits by donating to Maxima.org Questions? Comments?  Suggestions? Contact Us! Visit our Sponsors View and submit Maxima events Log Out of Maxima.org