what are symptoms of a bad/faulty transmission speed sensor - Maxima Forums



5th Generation Maxima (2000-2003) Learn more about the 5th Generation Maxima, including the VQ30DE-K and VQ35DE engines.

what are symptoms of a bad/faulty transmission speed sensor

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-30-2010, 11:01 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 258
what are symptoms of a bad/faulty transmission speed sensor

because i dont know weather its the transmission or a faulty sensor or TCM, its like the car hesitates to shift from 2nd to 3rd and sometimes 1st to 2nd like it will go all the way to 4000rpm before it shifts . i changed the MAF and it worked fine for few weeks so i figured it cant be the tranny. so does this sound like a faulty speed sensor. also what is the revolution sensor and the tranny speed sensor different or the same
imported_D_Roc is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2010, 12:01 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: May 2008
Location: Moore, OK
Posts: 1,767
The sensor plugged into your tranny is for your speedometer. The sensors at the wheel control cruise control/ABS/SLIP, etc.

Do you have a ESM? Have you flushed the system and checked any of the solenoids?
VQP0WER is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2010, 01:29 PM   #3
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 371
hope this will help. . . . . ..

http://forums.maxima.org/5th-generat...anny-done.html

dont know why link not working but type "2000 auto tranny done" in seach feature
2k0to2k3 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2010, 07:36 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by 2k0to2k3 View Post
hope this will help. . . . . ..

http://forums.maxima.org/5th-generat...anny-done.html

dont know why link not working but type "2000 auto tranny done" in seach feature
thans man, so after you replaced the Rev Speed Sensor it worked fine???
imported_D_Roc is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2010, 10:38 PM   #5
Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 108
Could also be the TPS from my experience as of late.
higney85 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2010, 08:35 PM   #6
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 258
yea its not the RSS just replaced it this afternoon $144 wiht the discount from the dealer whats the TPS and about the solonoid paack can i do it on my drive way
imported_D_Roc is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1990 Maxima - Transmission Does Nothing sctludwig 3rd Generation Maxima (1989-1994) 3 11-11-2015 02:59 AM
Six speed swap I<3 A32's All Motor 1 09-10-2015 12:07 PM
High RPMs in first gear dcardello 4th Generation Maxima (1995-1999) 7 09-04-2015 12:44 AM
New to me 05'. Looking for recommendations. sdotcarter 6th Generation Maxima (2004-2008) 2 09-02-2015 10:53 PM
long crank no speedo no rpm mvm062 Infiniti I30/I35 0 09-02-2015 08:35 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 03:22 PM.