Go Back   Maxima Forums > Maxima Discussions > 7th Generation Maxima (2009-)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

7th Generation Maxima (2009-) Come in and talk about the newly redesigned 7th generation Maxima

Welcome to Maxima.org!
Welcome to Maxima.org,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join Maxima.org today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-21-2009, 10:31 AM   #1
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Brick, NJ
iTrader: (0)
Posts: 60
Blue Tooth and Seat Back

My bluetooth stopped working. My Blackberry shows that the bluetooth is on, but the Maxima systems does not recognize the BB. I deleted the phone from the Maxima system and tried reinstalling it a few times with no luck. I haven't changed the phone. Next step will be to go to the dealer.

Also, my driver seat back came apart from the seat. No one sits behind me, we don't have kids so I was surprised to see the plastic seatback pulled away from the seat. I tried snapping it back in, but no luck.

Other then that I live this car. Just shy of 10k miles.
__________________
Erock1500
Brick, NJ
2009 Maxima SV Pre/Tech
2007 Murano SE
Erock1500 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2009, 11:30 AM   #2
Senior Member

 
Join Date: Feb 2009
Location: Central Florida
iTrader: (0)
Posts: 700
Points: 5,620, Level: 48
Points: 5,620, Level: 48 Points: 5,620, Level: 48 Points: 5,620, Level: 48
Activity: 2.0%
Activity: 2.0% Activity: 2.0% Activity: 2.0%
I haven't experienced either issue (although my phone is WM6.1 Samsung Saga) and I've had it paired for over a year. Please let us know the outcome!
LtLeary is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2009, 03:18 PM   #3
Newbie - Just Registered
 
Join Date: Nov 2009
iTrader: (0)
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by Erock1500 View Post
Also, my driver seat back came apart from the seat. No one sits behind me, we don't have kids so I was surprised to see the plastic seatback pulled away from the seat. I tried snapping it back in, but no luck.
Having just purchased a 2009 yesterday, we found that the driver seat back is the same way. It goes back to the dealer Friday to be addressed. I hope this isn't common.
Desert Rat is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2009, 11:45 PM   #4
Newbie - Just Registered
 
Join Date: Nov 2009
iTrader: (0)
Posts: 8
The seat was an easy fix. Apparently two clips on the bottom were not fastened correctly and not they are.
Desert Rat is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 12:12 PM   #5
Senior Member

 
Join Date: Nov 2009
Location: New Jersey
iTrader: (0)
Posts: 738
Points: 3,542, Level: 37
Points: 3,542, Level: 37 Points: 3,542, Level: 37 Points: 3,542, Level: 37
Activity: 2.2%
Activity: 2.2% Activity: 2.2% Activity: 2.2%
hello, I was hoping someone could help me before I waste my time taking my car into the dealership and trying to get help; I have a 2010 Max SV with technology package

I have a Verizon LG VX-8300 bluetooth phone that I have a paired up successfully with the maxima's bluetooth system; here is the problem, when ever I turn the car on my phone connects but while I am driving the vehicle, every few minutes, it flashes across the display screen that my phone disconnects, stays disconnected for a minute or two, and then it flashes across the display that the phone has reconnected to the system

It does this repeatedly while I drive my car every time and when it disconnects I can't make any calls until it reconnects again, which can be a few minutes, because after it disconnects I've tried using the bluetooth to make a phone call and it won't let me stating that no phone is paired to the system

when I'm at my destination and turn the car off, the phone disconnects as it should; I know there is nothing wrong with my phone because I've had two Acura's and one Infiniti with bluetooth with this exact same phone and have never had a problem like this; the phone connected within a minute after starting the car and then disconnected when the car was shut off

this maxima is the first car that it keeps disconnecting and reconnecting constantly while I'm driving; there has to be something wrong with the bluetooth and software in the car to be causing this

does anyone have any suggestions on how to fix this or should I just take it in to my local dealer and let them deal with it?? oh, I've tried erasing the phone and re-pairing it with the car and it doesn't make a difference, the problem remains!

Last edited by smarty666; 12-14-2009 at 12:14 PM..
smarty666 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 12:32 PM   #6
Senior Member

 
Join Date: Jul 2003
Location: Central Iowa
iTrader: (0)
Posts: 498
Points: 8,895, Level: 63
Points: 8,895, Level: 63 Points: 8,895, Level: 63 Points: 8,895, Level: 63
Activity: 3.6%
Activity: 3.6% Activity: 3.6% Activity: 3.6%
Quote:
Originally Posted by smarty666 View Post
this maxima is the first car that it keeps disconnecting and reconnecting constantly while I'm driving; there has to be something wrong with the bluetooth and software in the car to be causing this
Maybe not. Nissan's website has three categories: Recommended, Not Recommended, and Currently Being Tested.

I could not find the VX-8300 on any of those lists. I took a chance on the VX-8360(which is being tested), and it seems to be working fine.

I would try to pair a recommended phone with the car to make sure your Bluetooth is working, otherwise it's probably a compatibility issue.
gizzsdad is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 01:05 PM   #7
Senior Member

 
Join Date: Nov 2009
Location: New Jersey
iTrader: (0)
Posts: 738
Points: 3,542, Level: 37
Points: 3,542, Level: 37 Points: 3,542, Level: 37 Points: 3,542, Level: 37
Activity: 2.2%
Activity: 2.2% Activity: 2.2% Activity: 2.2%
I would try to pair a recommended phone with the car to make sure your Bluetooth is working, otherwise it's probably a compatibility issue

if it was a compatibility issue then shouldn't the phone not pair at all? because when the phone is connected I can make calls and it works fine

the LG VX8300 was one of verzion's most popular phones and in the over four years I have had the phone on three other vehicles which gave me not one ounce of problems with connection you mean to tell me that its a compatibility issue with the Maxima?

it better not be because then that would mean that the Max's bluetooth system is inferior to Acura's and Infiniti's; there should be no reason why this phone should not be working on an almost 38k dollar car!

Nissan should have the same compatiblity that Acura and Infiniti has since they are charging just as much as them for their vehicles!
smarty666 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 01:06 PM   #8
Senior Member

 
Join Date: Jul 2003
Location: Central Iowa
iTrader: (0)
Posts: 498
Points: 8,895, Level: 63
Points: 8,895, Level: 63 Points: 8,895, Level: 63 Points: 8,895, Level: 63
Activity: 3.6%
Activity: 3.6% Activity: 3.6% Activity: 3.6%
Sorry dude - was just trying to be helpful.
gizzsdad is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 05:38 PM   #9
Senior Member

 
Join Date: Nov 2009
Location: New Jersey
iTrader: (0)
Posts: 738
Points: 3,542, Level: 37
Points: 3,542, Level: 37 Points: 3,542, Level: 37 Points: 3,542, Level: 37
Activity: 2.2%
Activity: 2.2% Activity: 2.2% Activity: 2.2%
listen man, I'm not mad at you; thanks for trying to help me out, I really do appreciate it; I'm just sick of this kind of crap with Nissan

I mean the maxima is a great car and there are many things I really like about it but if Nissan wants to charge as much as they are for the maxima, where they are encroaching into Lexus, Acura, and Infiniti prices, they need to stop cutting corners in certain areas and offer the same amount of quality and service that the luxury divisions offer

my phone does work in the car part of the time so eventually I'll take it into Nissan and make a stink

Thanks again for your Help!!!
smarty666 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 10:42 PM   #10
Newbie - Just Registered
 
Join Date: Sep 2010
iTrader: (0)
Posts: 2
My bluetooth suddenly stopped working at all. The light on the indicator is flashing and the button doesn't do anything. I have only had the car a few days and it was working and paired without issue on Thurs of last week. Not sure if there is a reset button somewhere. I looked in the manual and it gave no help. It did show that the receiver is in the front seat so maybe something there went wrong. Glad I purchased the comp warranty through Zurich cause I'll take it right back if it's really broken. Wondered if anyone knew more about the bluetooth. Thanks
joeyd08 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 06:49 AM   #11
Senior Member

 
Join Date: Dec 2004
iTrader: (0)
Posts: 1,038
Points: 11,526, Level: 70
Points: 11,526, Level: 70 Points: 11,526, Level: 70 Points: 11,526, Level: 70
Activity: 7.1%
Activity: 7.1% Activity: 7.1% Activity: 7.1%
My Bluetooth has been fading in and out lately, I have the EVO Android Phone and it never had any problems until recently. It's making me wonder if it is due to some application I may have downloaded and installed in the phone and not necessarily the BT itself.

I may have to do a test and uninstall some items and see if that gets it working the way it was just 1 week before.
__________________
If U can't have the car U luv, luv the car you have.

my 7TH Gen SV here: http://forums.maxima.org/members-rid...h-gen-max.html
bk2k3max is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 07:08 AM   #12
Love my '09

 
Compusmurf's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tampa, FL
iTrader: (0)
Posts: 1,005
Points: 11,869, Level: 71
Points: 11,869, Level: 71 Points: 11,869, Level: 71 Points: 11,869, Level: 71
Activity: 1.0%
Activity: 1.0% Activity: 1.0% Activity: 1.0%
Send a message via ICQ to Compusmurf Send a message via AIM to Compusmurf Send a message via MSN to Compusmurf Send a message via Yahoo to Compusmurf
bk2k3, you took the OTA update with the new radios for your evo yes?

Smarty, where to you keep your phone when driving? Try moving it to some other location and see if it's range. Don't believe the hype when they say 10m...
__________________
09 SV, Super black, black leather. Tech and Sport packages.
Compusmurf is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 08:21 AM   #13
Member


 
Join Date: Mar 2010
Location: Walls, MS
iTrader: (0)
Posts: 251
Points: 2,037, Level: 27
Points: 2,037, Level: 27 Points: 2,037, Level: 27 Points: 2,037, Level: 27
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by Compusmurf View Post
bk2k3, you took the OTA update with the new radios for your evo yes?

Smarty, where to you keep your phone when driving? Try moving it to some other location and see if it's range. Don't believe the hype when they say 10m...
BT functionality can actually exceed 10m in some instances. There should be no problem with pairing functions anywhere around the vehicle.
mrodenberg0124 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 08:24 AM   #14
Love my '09

 
Compusmurf's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tampa, FL
iTrader: (0)
Posts: 1,005
Points: 11,869, Level: 71
Points: 11,869, Level: 71 Points: 11,869, Level: 71 Points: 11,869, Level: 71
Activity: 1.0%
Activity: 1.0% Activity: 1.0% Activity: 1.0%
Send a message via ICQ to Compusmurf Send a message via AIM to Compusmurf Send a message via MSN to Compusmurf Send a message via Yahoo to Compusmurf
Quote:
Originally Posted by mrodenberg0124 View Post
BT functionality can actually exceed 10m in some instances. There should be no problem with pairing functions anywhere around the vehicle.
Yup, but depending on the placement of the antennas in both the phone and car it can greatly diminish too.

My TouchPro2 had crappy antennas and was very much like what Smarty described. If I didn't keep my phone on the passenger seat, no signal, period, but my Evo has a great antenna and I can keep signal well outside the car.
__________________
09 SV, Super black, black leather. Tech and Sport packages.
Compusmurf is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 08:40 AM   #15
Member


 
Join Date: Mar 2010
Location: Walls, MS
iTrader: (0)
Posts: 251
Points: 2,037, Level: 27
Points: 2,037, Level: 27 Points: 2,037, Level: 27 Points: 2,037, Level: 27
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by Compusmurf View Post
Yup, but depending on the placement of the antennas in both the phone and car it can greatly diminish too.

My TouchPro2 had crappy antennas and was very much like what Smarty described. If I didn't keep my phone on the passenger seat, no signal, period, but my Evo has a great antenna and I can keep signal well outside the car.
Strange. I have a TouchPro2 and it works fine *shrugs* I guess it's a case by case basis.
mrodenberg0124 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 12:07 PM   #16

 
Join Date: Jun 2010
Location: NY 5 boroughs
iTrader: (0)
Posts: 17
Points: 1,833, Level: 25
Points: 1,833, Level: 25 Points: 1,833, Level: 25 Points: 1,833, Level: 25
Activity: 0.3%
Activity: 0.3% Activity: 0.3% Activity: 0.3%
its ur phone cuz my stupid blackberry is retarded it connects to the bluetooth and then it shows its making a call when its not at all idk its prob the blue tooth system in the car too but im gonna try another phone
MaxxDis91 is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2010, 07:33 PM   #17
Senior Member

 
Join Date: Dec 2004
iTrader: (0)
Posts: 1,038
Points: 11,526, Level: 70
Points: 11,526, Level: 70 Points: 11,526, Level: 70 Points: 11,526, Level: 70
Activity: 7.1%
Activity: 7.1% Activity: 7.1% Activity: 7.1%
Quote:
Originally Posted by Compusmurf View Post
bk2k3, you took the OTA update with the new radios for your evo yes?

Smarty, where to you keep your phone when driving? Try moving it to some other location and see if it's range. Don't believe the hype when they say 10m...
I found out what it was: it was the Battery Booster that I downloaded and installed into my phone, what it does is turn off certain functions to help save the phone battery but I adjusted it and now it's all good.
__________________
If U can't have the car U luv, luv the car you have.

my 7TH Gen SV here: http://forums.maxima.org/members-rid...h-gen-max.html
bk2k3max is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2010, 08:20 PM   #18
Junior Member


 
Join Date: Jun 2010
iTrader: (0)
Posts: 71
Points: 3,359, Level: 36
Points: 3,359, Level: 36 Points: 3,359, Level: 36 Points: 3,359, Level: 36
Activity: 3.3%
Activity: 3.3% Activity: 3.3% Activity: 3.3%
Wow, good find on the blinking Bluetooth. I also thought there was a recent (July?) firmware upgrade for the car that addressed some Bluetooth issues.
Lemonhawk is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2011, 05:57 AM   #19
Newbie - Just Registered


 
Join Date: Feb 2011
Location: NYC
iTrader: (0)
Posts: 7
Points: 2,337, Level: 29
Points: 2,337, Level: 29 Points: 2,337, Level: 29 Points: 2,337, Level: 29
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
I know this thread has been dead for awhile, but due to insufficient posts I think this thread is pretty similar to my problem. Okay, here is the problem. I have a 2011 Maxima w/ premium tech pack and a Iphone 4 is paired to it. Bluetooth has been working fine till about a week ago. Now itt keeps disconnecting and reconnecting, when it disconnects it reconnects real quickly. When I take my phone out of my left pocket and place it in the cup holders in the center console, it seems have better reception and stays connected, but I use too have good reception when it was in my pocket. Anyone know what could be the reason now why it loses reception now?
dkcheung is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2011, 06:05 AM   #20
Junior Member

 
Join Date: Mar 2011
Location: Bahrain, Persian Gulf
iTrader: (0)
Posts: 96
Points: 2,940, Level: 33
Points: 2,940, Level: 33 Points: 2,940, Level: 33 Points: 2,940, Level: 33
Activity: 6.3%
Activity: 6.3% Activity: 6.3% Activity: 6.3%
Try to delete the phone from your car system and do the same in your phone and pair it again. Hope this helps.
__________________
2011 Maxima SV - Technology Sport Package
Satin White Pearl QX3
Includes:
- Nissan Hard Drive Navigation System
- 9.3 GB Music Box HD with digital music storage & playback
- Digital Bose audio system with 9 speakers (including 2 woofers)
- USB connection port for iPod interface and other compatible devices
- 7.0 QVGA color display with RearView Monitor
- iPod storage net inside center console
- Auxiliary A/V input jacks in center console
iMAK is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2011, 07:49 AM   #21
Senior Member


 
Join Date: Nov 2010
Location: Maryland
iTrader: (0)
Posts: 3,980
Points: 13,575, Level: 75
Points: 13,575, Level: 75 Points: 13,575, Level: 75 Points: 13,575, Level: 75
Activity: 10.0%
Activity: 10.0% Activity: 10.0% Activity: 10.0%
ive paired several different Android phones to my 2009 without any problems and they never dropped or cut out. might be an issue with your phone and what Bluetooth protocols it uses
__________________
World's First Turbocharged 7th Gen Maxima



Official 7thGenMax FB group

Ghozt Lighting
Ghozt is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2011, 07:58 AM   #22
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Albq, NM
iTrader: (0)
Posts: 294
Points: 893, Level: 15
Points: 893, Level: 15 Points: 893, Level: 15 Points: 893, Level: 15
Activity: 11.9%
Activity: 11.9% Activity: 11.9% Activity: 11.9%
My old Hero had a teriible connection but my Evo sounds good
__________________
2010 S/ 12k HID's/ Aftermarket Roof & Trunk Spoiler/ 15% Tint/ Plastidipped Grille/ Dupli Color Black Chromed Hamburger
Dubl-A is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2011, 07:58 AM
MaximaOrg
Nissan Maxima




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 




All times are GMT -7. The time now is 04:05 PM.


Maxima.org Forums Home Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Frequently Asked Questions on the Forums Search Find other members Registration is free! Support Maxima.org! Receive perks and benefits by donating to Maxima.org Questions? Comments?  Suggestions? Contact Us! Visit our Sponsors View and submit Maxima events Log Out of Maxima.org
Emails Backup