No spark and pulse on cyl. 1,2&4 - Maxima Forums



All Motor All Motor Advanced Performance. Talk about Engine Swaps, Internal Engine work. Not your basic Y pipe and Intake Information.

No spark and pulse on cyl. 1,2&4

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-13-2011, 08:30 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 17
No spark and pulse on cyl. 1,2&4

I have a 1997 Maxima Se 5 speed . No spark and injector pulse on cyl. 1,2 & 4. Swapped coils and Changed both crank sensors . tested cam sensor. I tried another ECM and but no go. Any help? Anyone with this same problem before? Thank you.
bigrak is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2011, 07:21 AM   #2
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Pittsburgh
Posts: 1,068
Quote:
Originally Posted by bigrak View Post
I have a 1997 Maxima Se 5 speed . No spark and injector pulse on cyl. 1,2 & 4. Swapped coils and Changed both crank sensors . tested cam sensor. I tried another ECM and but no go. Any help? Anyone with this same problem before? Thank you.
Make sure the wires running from the ECU to the coil/injectors are good. I think there was a TSB on these cars about wires breaking or something in the main engine harness.
ajm8127 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2011, 05:47 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 17
Thanks for your reply. I saw the sticky for the pin out and tested fine. I have the pos. and neg. feed at the coil connectors as well. Tried another ecm. and still no pulse while cranking. Any other ideas would be appreciated.
bigrak is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2011, 10:45 AM   #4
Supporting Maxima.org Member
iTrader: (29)
 
KRRZ350's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Middleboro/Carver, Ma
Posts: 4,572
Any recent timing chain related work, waterpump, or sitting for an extended period? AFAIK timing off causes no fire on cylinders 2 & 3 but who knows.

Do you have an OBD-II reader? Any codes or pending codes?

I'm assuming you're using a noid light to check for injector pulse?

I get the feeling you've already done these, but just a reminder- clean all your grounds esp. the manifold ones, and make sure battery is fully charged. Inspect the rubber damper & nubs on the crank pulley as well.
KRRZ350 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird sound and bumping, when idle Need help 5th Generation Maxima (2000-2003) 23 10-02-2015 09:56 AM
Mechanic Ripping Me Off??? Gingerheadman 4th Generation Maxima (1995-1999) 13 10-01-2015 06:11 PM
2005 P0305 code repair dshinn General Maxima Discussion 0 09-26-2015 09:07 PM
2000 Maxima P1336 code zmcneely13 4th Generation Maxima (1995-1999) 1 09-26-2015 03:26 PM
Hard start when warm! msellas 4th Generation Maxima (1995-1999) 2 09-23-2015 10:16 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 10:09 AM.