Go Back   Maxima Forums > Maxima Discussions > General Maxima Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

General Maxima Discussion This a general area for Maxima discussions for all years. For more specific questions, visit one of the generation-specific forums.

Welcome to Maxima.org!
Welcome to Maxima.org,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join Maxima.org today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-14-2003, 08:12 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: May 2002
iTrader: (0)
Posts: 631
Send a message via AIM to Nore474
symptoms for transmission control module?

for about 3 months my cars been jerking when i put it into Drive
then recently it won't go past 3,500 RPM when i floor it
And my car will not go into reverse, it feels like its in park

is it my Tranny or transmission control module, or shifter?
car has 132k miles on it, and its a 95 auto

how do you check the Transmission control module?
__________________
-Freddie


CHECK OUT MY SITE!!!
http://=http://maxima.cardomain.com/...page_id=237726
Automagic 95 Max


My Cousins Turbo DSM Site
http://broadwayperformance.com/
Nore474 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 06:49 AM   #2
Member who somehow became The President of The SE-L Club

 
Join Date: Jun 2001
iTrader: (19)
Posts: 15,823
Points: 36,015, Level: 100
Points: 36,015, Level: 100 Points: 36,015, Level: 100 Points: 36,015, Level: 100
Activity: 20.5%
Activity: 20.5% Activity: 20.5% Activity: 20.5%
Send a message via AIM to njmaxseltd
What exactly do you mean when you say it wount go past 3500 RPM's. Does it shift at that point all the time, not letting the engine rev to 6K? Or is your engine not able to go past 3500 RPM's even when the car is in park or neutral? Symptons such as that suggest your MAF sensor is bad. However being you can't get reverse suggests your transmission is gone. If the controller was bad, you'd get a CEL. The tranny controller is in with the ECU.

You may very well have 2 things going on here.
__________________

As the 4th gen ages, its owners get younger.
njmaxseltd is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 11:22 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: May 2002
iTrader: (0)
Posts: 631
Send a message via AIM to Nore474
when I am driving anytime at any speed i floor it, and it doesn't do anything the rpm gauge just slowly, slowly moves up

I got the ECU reading 3 fast 11 slow =Improper shifting into first gear!
__________________
-Freddie


CHECK OUT MY SITE!!!
http://=http://maxima.cardomain.com/...page_id=237726
Automagic 95 Max


My Cousins Turbo DSM Site
http://broadwayperformance.com/
Nore474 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 11:46 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Clifton, NJ
iTrader: (0)
Posts: 2,310
Send a message via Yahoo to AntGVR4
Anyone have any idea what is going on with the car.

This is MY old maxima by the way.
He's put 8k miles on it since I sold it and he's had this slight problem since about 2k - 3k miles ago. Then all of a sudden it stops engaging first gear properly.
I have no experience with the internals of auto trannies so ANY input would be greatly appreciated.

Thanks guys

Ant
__________________
00 S4
98 Accord
AntGVR4 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 12:19 PM   #5
Member who somehow became The President of The SE-L Club

 
Join Date: Jun 2001
iTrader: (19)
Posts: 15,823
Points: 36,015, Level: 100
Points: 36,015, Level: 100 Points: 36,015, Level: 100 Points: 36,015, Level: 100
Activity: 20.5%
Activity: 20.5% Activity: 20.5% Activity: 20.5%
Send a message via AIM to njmaxseltd
Quote:
Originally posted by Nore474
when I am driving anytime at any speed i floor it, and it doesn't do anything the rpm gauge just slowly, slowly moves up

I got the ECU reading 3 fast 11 slow =Improper shifting into first gear!
I think you need to get your car to a tranny shop ASAP. Sounds like it's hung up in the high gears and doesn't downshift.
__________________

As the 4th gen ages, its owners get younger.
njmaxseltd is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 12:19 PM
MaximaOrg
Nissan Maxima




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 




All times are GMT -7. The time now is 10:03 AM.


Maxima.org Forums Home Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Frequently Asked Questions on the Forums Search Find other members Registration is free! Support Maxima.org! Receive perks and benefits by donating to Maxima.org Questions? Comments?  Suggestions? Contact Us! Visit our Sponsors View and submit Maxima events Log Out of Maxima.org
Emails Backup