)4 Maxima Cranks but wont Start - Maxima Forums

Go Back  Maxima Forums > Maxima Discussions > 6th Generation Maxima (2004-2008)
Reload this Page >

)4 Maxima Cranks but wont Start

6th Generation Maxima (2004-2008) Discussion of the 6th generation Maxima. Come see what others are saying.

)4 Maxima Cranks but wont Start

Old 07-23-2018, 05:30 PM
  #1  
Newbie - Just Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
)4 Maxima Cranks but wont Start

My 04 Maxima originally threw a code for cam sensor bank 1. I changed the sensor.. ( Have used multiple....OEM and aftermarket) no luck. if I unplug bank 1 it will start and run in limp mode. I have tried changing all the spark plugs, all of the coils, changed the crank sensor also, replaced the starter, checked the wiring harness for imperfections. I am at a loss. I was just driving it one day and it just acted like it died. I have an extra ECU I picked up from the junk yard but there is no point in throwing it in because I would have to program t to the key and I am not sure that it is the problem. It is not throwing any codes now. I also grabbed a PCMfrom the junk yard. Does anyone know if that has to be programmed as well? Any help would be greatly appreciated.
Mike19852607 is offline  
Old 07-31-2018, 09:34 AM
  #2  
Newbie - Just Registered
 
Join Date: Jul 2018
Location: Indiana U.S.
Posts: 12
Originally Posted by Mike19852607 View Post
My 04 Maxima originally threw a code for cam sensor bank 1. I changed the sensor.. ( Have used multiple....OEM and aftermarket) no luck. if I unplug bank 1 it will start and run in limp mode. I have tried changing all the spark plugs, all of the coils, changed the crank sensor also, replaced the starter, checked the wiring harness for imperfections. I am at a loss. I was just driving it one day and it just acted like it died. I have an extra ECU I picked up from the junk yard but there is no point in throwing it in because I would have to program t to the key and I am not sure that it is the problem. It is not throwing any codes now. I also grabbed a PCMfrom the junk yard. Does anyone know if that has to be programmed as well? Any help would be greatly appreciated.
Hey there!
Iím no professional by any means. No hate please.
have you checked fuel pressure?
The cam sensor: have you tested the old sensor to see if it was the issue? If you run a new sensor and still nothing it may be what the sensor is reading. Like a rotational magnet of some sort.
My diagnosis for a crank no start is spark check, air check, and fuel check.

Davisnathan49 is offline  
Old 08-02-2018, 11:30 PM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Lagos, Nigeria
Posts: 671
Check the ignition timing. Might be off.
Costee is offline  
Old 02-20-2019, 03:26 PM
  #4  
Newbie - Just Registered
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 11
are you sure you are replacing the sensor in bank#1? have you tried a non good sensor? ( not after market )
illrooster5861 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
sdotcarter
6th Generation Maxima (2004-2008)
1
01-11-2017 05:49 AM
Tapio
4th Generation Maxima (1995-1999)
23
04-14-2009 04:46 AM
WielkiWaac
4th Generation Maxima (1995-1999)
7
06-21-2006 03:59 PM
wunfstmax
Supercharged/Turbocharged
11
10-27-2005 11:34 AM
racin89lx
4th Generation Maxima (1995-1999)
6
08-08-2005 10:57 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: )4 Maxima Cranks but wont Start


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.