Supercharged/Turbocharged The increase in air/fuel pressure above atmospheric pressure in the intake system caused by the action of a supercharger or turbocharger attached to an engine.
Sponsored by:
Sponsored by:

ve3ode turbo shut off when hot (video)

Old 04-11-2016, 06:31 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,048
ve3ode turbo shut off when hot (video)


when temp goes up to normal temp the car shuts off. then it becomes hard to start. im thinking the new coolant temp sensor i just bought from auto store is bad.
TonyJr is offline  
Old 04-11-2016, 09:17 PM
  #2  
Super Moderator
iTrader: (43)
 
The Wizard's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Southern California
Posts: 15,573
The new coolant temp sensor is the most likely suspect.
The Wizard is offline  
Old 04-12-2016, 08:46 AM
  #3  
2 VE's are better than one!
iTrader: (31)
 
James92SE's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Dallas
Posts: 7,319
Also check the wiring/connector prongs on the sensor/harness. They like to oxidize and turn green and they give Z32s and 240's all sorts of crazy issues. So presumably they would also be very prone to giving our cars the same sorts of issues.
James92SE is offline  
Old 04-13-2016, 05:50 AM
  #4  
Ad·min·is·tra·tor
iTrader: (14)
 
DanNY's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 17,085
- fix the vac leak
- your running a bit too lean for cold start (related to vac leak)
- your idle is also low for cold start

so what happens when your engine warms up...the temp sensor tells the ECU to bring the idle down to normal idle (650 or so). if your cold start idle is at 550 and it should be like 1100 to 1200 then what do you think is going to happen when the engine warms up and the ECU tells the engine to idle down and stop cold start enrichment?

you know you have a vac leak...fix that first. don't start chasing other issues until you fix the issue that's right in your face.
DanNY is offline  
Old 04-14-2016, 03:14 AM
  #5  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,048
Problem solve car holds idle when warm. It was a vacuum leak that was a small one on the iacv gasket. As soon as iacv switches to off when car hets warm up. The leak would increase. I made another custom gasket marker and it held idle this time. I drove it around the block. It ran like **** because its not on 15* degree timing and tps is off tune and idle is low at 600 rpm. After test drive i notice my radiator was leaking. 2 minutes later raditor pop on the bottom corner. Smh

Im glad it runs, so hsppy i did the timing job right. And super lucky to have you guys help. Thanks everyone. Now its time to buy a timing gun and radiator. Adjust tps and i should be ready to schedule a tune with my nistune.

P.s iacv gasket is


TonyJr is offline  
Old 04-18-2016, 01:53 AM
  #6  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,048
TonyJr is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
JoshG
4th Generation Maxima (1995-1999)
85
06-19-2016 04:16 PM
TonyJr
3rd Generation Maxima (1989-1994)
7
06-02-2016 05:42 AM
datechnician915
1st & 2nd Generation Maxima (1981-1984 and 1985-1988)
2
04-05-2016 06:33 PM
BlackoutSE
5th Generation Maxima (2000-2003)
0
03-31-2016 07:00 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: ve3ode turbo shut off when hot (video)


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.