Go Back   Maxima Forums > Maxima Discussions > 6th Generation Maxima (2004-2008)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos FAQ Timeslips Members Parts Guide Search Today's Posts Mark Forums Read ExperienceUsed CarsGarageVendor Directory
Search

6th Generation Maxima (2004-2008) Discussion of the 6th generation Maxima. Come see what others are saying.

Welcome to Maxima.org!
Welcome to Maxima.org,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join Maxima.org today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-02-2012, 07:57 AM   #1


 
Join Date: Mar 2011
iTrader: (0)
Posts: 18
Points: 2,571, Level: 30
Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
YungMerc64
Need some help with a fuse box diagram(A34)

Need to disengage my ABS sensor but I do not have my fuse box diagram. I have a 2004 (A34) Maxima SL. Can anyone upload a picture of their Fuse Box Diagram.
JujuSL is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 09:45 AM   #2
oem ftw!

 
CRiME's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
iTrader: (21)
Posts: 1,361
Points: 8,010, Level: 60
Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60
Activity: 3.6%
Activity: 3.6% Activity: 3.6% Activity: 3.6%

I have an '05 SE, but when I had ABS issues I simply unplugged the front passenger side sensor. I believe you can disable it by pulling a fuse, but this worked for me as well. Noticed that after I did this the car's ABS system would do the self check 'hum' thing for a few seconds when I turned on the ignition, and the ABS / TCS OFF / SLIP lights would be on. The harness is near the coolant reservoir area.

If no one else replies, I can take a picture later of my interior fuse panel diagram for you, if it'll help. But on the other hand, I'm not sure if the fuse is in there or under the hood. Either way, I'll look for it and let you know.
__________________
Worst question ever asked on maxima.org:

Originally Posted by Stewlicious:
I've got an 04 with the 5 speed w/od. I swear the gear indicator would go up to 6 but can't be certain. Had the dealership do a flush and fill, now it only goes to 5th. Mpg has gone down as well. Should it go up to 6?
CRiME is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 09:52 AM   #3


 
Join Date: Mar 2011
iTrader: (0)
Posts: 18
Points: 2,571, Level: 30
Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
YungMerc64
Please do. It's engaging unnecessarily, and I think its because of it having a dirty sensor. My mechanics not in the area so I really don't want it to break itself or something. Not too familiar with this process though.
JujuSL is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 09:53 AM   #4


 
Join Date: Mar 2011
iTrader: (0)
Posts: 18
Points: 2,571, Level: 30
Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
YungMerc64
And I have the interior fuse panel. My engine fuses are currently uncovered, and I need the fuse box diagram for it.
JujuSL is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 10:14 AM   #5
oem ftw!

 
CRiME's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
iTrader: (21)
Posts: 1,361
Points: 8,010, Level: 60
Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60
Activity: 3.6%
Activity: 3.6% Activity: 3.6% Activity: 3.6%

Alright, it's raining out now, but I'll go out and get you some pictures. Give me a few minutes. But for the record, your problem likely stems from one of the rear sensors (usually the passenger rear). What happens is, dirt, rust, road grime and corrosion build up in the wheel hub area, and this causes the sensor to get a bad reading. When this happens, the abs engages randomly. Not only is it a nuisance, it is dangerous as well (ask me how I know! ). I was having this problem and fixed it by changing both wheel hubs/bearings. There is a fix for this wherein people keep the old hubs/bearings but grind a notch that allows water to flow out and not build up. I needed new wheel bearings anyway, so I just opted to replace them all. My sensors were actually still good, I just cleaned them off with some electric parts cleaner, put everything back together, and it's been good for about a year, ABS still works as it should, and only when it should.

Edit: If you are slightly mechanically inclined and feel to tackle it yourself, or if you just want to get an idea of what it entails, here is the TSB, with pictures, of the repair procedure:

http://ww2.justanswer.com/uploads/ba...NTB07-016b.pdf
__________________
Worst question ever asked on maxima.org:

Originally Posted by Stewlicious:
I've got an 04 with the 5 speed w/od. I swear the gear indicator would go up to 6 but can't be certain. Had the dealership do a flush and fill, now it only goes to 5th. Mpg has gone down as well. Should it go up to 6?

Last edited by CRiME; 10-02-2012 at 10:35 AM..
CRiME is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 10:32 AM   #6
oem ftw!

 
CRiME's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
iTrader: (21)
Posts: 1,361
Points: 8,010, Level: 60
Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60
Activity: 3.6%
Activity: 3.6% Activity: 3.6% Activity: 3.6%

Ok, here you go. Yes, It's filthy under there; I've been neglecting her for a while . Should be clean enough for you to see though

Here's the box near the coolant reservoir, lifted straight up and placed in normal position of function, right above the fuse box:

Click the image to open in full size.

Not sure if you need this one too, but this is the box next to the battery:

Click the image to open in full size.
__________________
Worst question ever asked on maxima.org:

Originally Posted by Stewlicious:
I've got an 04 with the 5 speed w/od. I swear the gear indicator would go up to 6 but can't be certain. Had the dealership do a flush and fill, now it only goes to 5th. Mpg has gone down as well. Should it go up to 6?
CRiME is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 10:40 AM   #7


 
Join Date: Mar 2011
iTrader: (0)
Posts: 18
Points: 2,571, Level: 30
Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
YungMerc64
You may, just literally apparently, have been a lifesaver lol. I'm going to try and tackle it alone, but if I can't handle it I'll just take it over to the garage and leave the car there until my mechanic arrives. Trust no one else to deal with my car since the techs in my local Nissan Dealership are beyond horrible. Hopefully removing the sensor temporarily alleviates the problem and makes the car drive-able for around a week. Bearing that it doesn't snow before then. Gotta love New England weather.
JujuSL is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 10:46 AM   #8


 
Join Date: Mar 2011
iTrader: (0)
Posts: 18
Points: 2,571, Level: 30
Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
YungMerc64
Would I have to take out the ABS Sol or ABS MTR though. I'm guessing ABS Sol is for the solenoid though. Trying to fully confirm this before I even take a whack at it.

Last edited by JujuSL; 10-02-2012 at 10:49 AM..
JujuSL is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 10:58 AM   #9
oem ftw!

 
CRiME's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
iTrader: (21)
Posts: 1,361
Points: 8,010, Level: 60
Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60
Activity: 3.6%
Activity: 3.6% Activity: 3.6% Activity: 3.6%

I would pull the ABS CONT fuse from the coolant side fuse panel first. I think that one should do it for you. I cannot say with certainty though, as I disconnected the abs sensor next to that fuse box to disable my abs, instead of going the fuse route.

The fusible links in the other box, I dunno... For some reason I would probably just leave those as is

Try Pulling the 10a ABS CONT fuse and see if it does the trick. Wouldn't hurt anything.
__________________
Worst question ever asked on maxima.org:

Originally Posted by Stewlicious:
I've got an 04 with the 5 speed w/od. I swear the gear indicator would go up to 6 but can't be certain. Had the dealership do a flush and fill, now it only goes to 5th. Mpg has gone down as well. Should it go up to 6?

Last edited by CRiME; 10-02-2012 at 11:04 AM..
CRiME is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 11:05 AM   #10


 
Join Date: Mar 2011
iTrader: (0)
Posts: 18
Points: 2,571, Level: 30
Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
YungMerc64
Just reread the initial post. I think I'd be better suited to not pull my idiot card into overdrive lol. Cars going into the garage for a few days...
JujuSL is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 11:07 AM   #11


 
Join Date: Mar 2011
iTrader: (0)
Posts: 18
Points: 2,571, Level: 30
Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
YungMerc64
Oh. Ok, I'll just try pulling out the ABS Cont soon as I get out of class or when I get home since it hasn't, as of yet, engaged on me in the highway. General knowledge question on that, ABS only engages when the vehicle hits below 20 mph right?
JujuSL is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 11:09 AM   #12
oem ftw!

 
CRiME's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
iTrader: (21)
Posts: 1,361
Points: 8,010, Level: 60
Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60
Activity: 3.6%
Activity: 3.6% Activity: 3.6% Activity: 3.6%

Always good to go with your gut instinct, I suppose. At any rate, let us know how it goes.
__________________
Worst question ever asked on maxima.org:

Originally Posted by Stewlicious:
I've got an 04 with the 5 speed w/od. I swear the gear indicator would go up to 6 but can't be certain. Had the dealership do a flush and fill, now it only goes to 5th. Mpg has gone down as well. Should it go up to 6?
CRiME is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 11:15 AM   #13
oem ftw!

 
CRiME's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
iTrader: (21)
Posts: 1,361
Points: 8,010, Level: 60
Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60
Activity: 3.6%
Activity: 3.6% Activity: 3.6% Activity: 3.6%

Quote:
Originally Posted by JujuSL View Post
Oh. Ok, I'll just try pulling out the ABS Cont soon as I get out of class or when I get home since it hasn't, as of yet, engaged on me in the highway. General knowledge question on that, ABS only engages when the vehicle hits below 20 mph right?
That's how my problem started - the ABS would randomly engage under normal braking conditions at low speeds (under 20mph). Eventually it got worse and the ABS would kick in when slowing down at just about any speed. Got to the point where I didn't feel like ending up in the hospital or worse, so I just disabled it until I had the time to replace the wheel hubs.

Theoretically, the ABS should kick in whenever the system detects wheel slippage under a particular braking condition (such as driving and braking somewhat hard over gravel, water, snow, ice, etc).
__________________
Worst question ever asked on maxima.org:

Originally Posted by Stewlicious:
I've got an 04 with the 5 speed w/od. I swear the gear indicator would go up to 6 but can't be certain. Had the dealership do a flush and fill, now it only goes to 5th. Mpg has gone down as well. Should it go up to 6?
CRiME is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 11:42 PM   #14


 
Join Date: Mar 2011
iTrader: (0)
Posts: 18
Points: 2,571, Level: 30
Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
YungMerc64
I wasn't able to follow through with it today. But I will definitely do it tomorrow, and follow through on the results.
JujuSL is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 12:09 PM   #15


 
Join Date: Mar 2011
iTrader: (0)
Posts: 18
Points: 2,571, Level: 30
Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
YungMerc64
Actualy pulled the ABS CONT fuse out and that was a bad idea lol. Ended up with a nonworking speedometer, and the brake light on. Had to put it back on or risk speeding past 100 mph lol. Gonna try and see if I could pull out some other one and keep my speedometer working.
JujuSL is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 08:07 PM   #16
oem ftw!

 
CRiME's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
iTrader: (21)
Posts: 1,361
Points: 8,010, Level: 60
Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60
Activity: 3.6%
Activity: 3.6% Activity: 3.6% Activity: 3.6%

wow, well, that's not good

If you don't get through with pulling the fuses, you can always try disconnecting the sensor, which will disable it as well. The sensor harness is pretty easily accessible as it is right next to the coolant side fuse box. I drove like that for a few months before I actually got a chance to perform the repair. No issues and the brakes worked without clanking to a stop every time I pressed them
__________________
Worst question ever asked on maxima.org:

Originally Posted by Stewlicious:
I've got an 04 with the 5 speed w/od. I swear the gear indicator would go up to 6 but can't be certain. Had the dealership do a flush and fill, now it only goes to 5th. Mpg has gone down as well. Should it go up to 6?
CRiME is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 11:55 AM   #17


 
Join Date: Mar 2011
iTrader: (0)
Posts: 18
Points: 2,571, Level: 30
Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
YungMerc64
Lol. Mechanic reached gonna see now if I can get everything done and over with for a non-jail rape scene price... If it comes out to the same price as replacing the sensor which cost around 350 then i'll just replace it. Hope fully since its just a hub removal job he can just do it.
JujuSL is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 03:07 PM   #18


 
Join Date: Mar 2011
iTrader: (0)
Posts: 18
Points: 2,571, Level: 30
Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30 Points: 2,571, Level: 30
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
YungMerc64
Job was supposed to take me out for 50 bucks but through difficulty, the job came out to being 130 since, both sides had to be worked on and cleaned, and had to do a run with the diagnostics system plugged in so that went for 30 extra. SO far no noise, so thank ou for all your help.
JujuSL is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 06:24 PM   #19
oem ftw!

 
CRiME's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
iTrader: (21)
Posts: 1,361
Points: 8,010, Level: 60
Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60 Points: 8,010, Level: 60
Activity: 3.6%
Activity: 3.6% Activity: 3.6% Activity: 3.6%

Cool, no problem. Glad to see that you're up and running again!
__________________
Worst question ever asked on maxima.org:

Originally Posted by Stewlicious:
I've got an 04 with the 5 speed w/od. I swear the gear indicator would go up to 6 but can't be certain. Had the dealership do a flush and fill, now it only goes to 5th. Mpg has gone down as well. Should it go up to 6?
CRiME is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 08:54 PM   #20
Newbie - Just Registered

 
Join Date: Dec 2012
iTrader: (0)
Posts: 1
Points: 10, Level: 1
Points: 10, Level: 1 Points: 10, Level: 1 Points: 10, Level: 1
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
[ i have the same problem. What fuse should i pull so i can drive saftley?



QUOTE=CRiME;8624725]Ok, here you go. Yes, It's filthy under there; I've been neglecting her for a while . Should be clean enough for you to see though

Here's the box near the coolant reservoir, lifted straight up and placed in normal position of function, right above the fuse box:

Click the image to open in full size.

Not sure if you need this one too, but this is the box next to the battery:

Click the image to open in full size.[/QUOTE]
oxley84 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2014, 03:20 PM   #21
Newbie - Just Registered

 
Join Date: Apr 2014
iTrader: (0)
Posts: 1
Points: 5, Level: 1
Points: 5, Level: 1 Points: 5, Level: 1 Points: 5, Level: 1
Activity: 0.7%
Activity: 0.7% Activity: 0.7% Activity: 0.7%
Answer

[QUOTE=oxley84;8692405][ i have the same problem. What fuse should i pull so i can drive saftley?

Pull Abs Mgr Fuse I just did it today my Maxima drives and brakes smooth again i just broke the fuse didnt pull it out. Now when u do this ur abs and brake light will turn ON. why i did it in the first place was because my abs activates with normal brakes and no one can figure out why and no codes for issue. Also i do believe u need to buy a new fuse to pass inspection so those lights will turn Off.

Do not Pull the abs cable out Rear of ur alternator will also disable ur abs but ur speedometer an mileage will not work. well not a bad thing if u dont want to add mileage to ur car and u can always get a speedometer app lol. Well hope This helps
apkd28 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2014, 03:20 PM
MaximaOrg
Nissan Maxima




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 




All times are GMT -7. The time now is 09:15 PM.


Maxima.org Forums Home Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Frequently Asked Questions on the Forums Search Find other members Registration is free! Support Maxima.org! Receive perks and benefits by donating to Maxima.org Questions? Comments?  Suggestions? Contact Us! Visit our Sponsors View and submit Maxima events Log Out of Maxima.org
Emails Backup