CamShaft sensor replacement - P011 - Maxima Forums



5th Generation Maxima (2000-2003) Learn more about the 5th Generation Maxima, including the VQ30DE-K and VQ35DE engines.

CamShaft sensor replacement - P011

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-05-2010, 12:09 AM   #1
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Charlotte,NC
Posts: 174
CamShaft sensor replacement - P011

Guys,

I got the P0111 or w/e code that states cam shaft sensor is out. I think i have found out, but can you guys confirm where its located ? Also, How hard is it to replace ? Im getting one tomorrow, and putting it in...well gonna try to.

Appreciate any help ?
Saadkhan07 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 12:27 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Montgomeryville, PA
Posts: 394
Here is the bank 1 sensor

close up


Ninety9gle is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 07:16 AM   #3
That's Mr. Detail to you
iTrader: (8)
 
Scottwax's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Arlington, TX
Posts: 4,007
Remove the air cleaner housing and you will see it. One bolt and the wiring harness unclips pretty easily.
Scottwax is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 03:44 PM   #4
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Charlotte,NC
Posts: 174
re

Thanks for the help ! i got it, but man, it was TOUGH to get that bolt out...very bad location, and then pulling the sensor out is kinda hard too....

lets see how this works out...thanks !
Saadkhan07 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 07:06 PM   #5
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: San Diego
Posts: 1,040
Quote:
Originally Posted by Ninety9gle View Post


99gle, you have not done the free STS mod??
trooplewis is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2010, 12:05 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Montgomeryville, PA
Posts: 394
Sadly, no. Maybe sometime in the spring.
Ninety9gle is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2010, 12:08 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Montgomeryville, PA
Posts: 394
Quote:
Originally Posted by Saadkhan07 View Post
Thanks for the help ! i got it, but man, it was TOUGH to get that bolt out...very bad location, and then pulling the sensor out is kinda hard too....

lets see how this works out...thanks !
I know the feeling. It took me 45min just to remove the harness from the sensor.
Ninety9gle is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NC Part for sale/trade iflexsteel 5th Generation Classifieds (2000-2003) 2 09-15-2015 03:37 AM
Transmission Sensor Part # Help - Error Codes P1574 and P0720 mrc00l88 5th Generation Maxima (2000-2003) 6 09-09-2015 10:15 AM
RPM stuck/slowly moves while driving Rage Maximus 4th Generation Maxima (1995-1999) 3 09-03-2015 12:26 PM
Code p0300? Maxboy23 5th Generation Maxima (2000-2003) 3 08-21-2015 11:02 AM
Codes P1800 and P0340 wingnut2006 6th Generation Maxima (2004-2008) 2 08-15-2015 04:16 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 10:08 AM.