Remote Start not working - Maxima Forums

8th Generation Maxima (2016-) Let's see what Nissan has to offer on the 8th generation Maxima

Remote Start not working

Reply

 
 
 
Old 08-12-2018, 02:18 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Posts: 59
Remote Start not working

I used to use my remote start all the time in the winter and haven't really used it since however I tried using it today and it just will not work. I press the lock button and then hold the button above it but nothing happens. I made sure the setting in the car for remote start is enabled (even disabled and re-enabled it just in case) but my Maxima refuses to remote start.

Anyone run into this before?
Viper786 is offline  
Reply With Quote
Old 08-12-2018, 02:45 PM
  #2  
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: South Texas
Posts: 268
Originally Posted by Viper786 View Post
I used to use my remote start all the time in the winter and haven't really used it since however I tried using it today and it just will not work. I press the lock button and then hold the button above it but nothing happens. I made sure the setting in the car for remote start is enabled (even disabled and re-enabled it just in case) but my Maxima refuses to remote start.

Anyone run into this before?
change your battery in the remote?
Mason Hatcher is offline  
Reply With Quote
Old 08-12-2018, 04:32 PM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,159
Did you check all these conditions from owners manual?

CONDITIONS THE REMOTE START WILL NOT WORK The remote start will not operate if any of the following conditions are present: ● “Remote Engine Start” is turned off in the “Locking” section of the Vehicle Settings menu. ● The ignition switch is placed in the ON position. ● The hood is not securely closed. ● The hazard warning lights are on. ● The engine is still running. The engine must be completely stopped. Wait at least 6 seconds if the engine goes from running to off. This is not applicable when extending engine run time. ● The remote start button is not pressed and held for at least 2 seconds. ● The remote start button is not pressed and held within 5 seconds of pressing the lock button. ● The brake is pressed. ● The doors are not closed and locked. ● The trunk or back door is open.
Richard66 is offline  
Reply With Quote
Old 08-13-2018, 08:46 AM
  #4  
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 27
Do you have a spare keyfob in or in close proximity to the car? The remote start won;t work in taht case.
Amerinamese is offline  
Reply With Quote
Old 08-13-2018, 09:05 AM
  #5  
Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 211
Your Valet Lock is engaged. Turn it off in the glove compartment and it should work right away.
NisCal17 is offline  
Reply With Quote
Old 08-13-2018, 08:25 PM
  #6  
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: South Texas
Posts: 268
Originally Posted by NisCal17 View Post
Your Valet Lock is engaged. Turn it off in the glove compartment and it should work right away.
The Maxima will remote start with the trunk lock out engaged. All it does is prevent the remote from opening the trunk.
Mason Hatcher is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bruised04
7th Generation Maxima (2009-2015)
1
01-29-2016 07:13 AM
Digital Alchemy
Audio and Electronics
1
10-02-2012 06:36 PM
tk4two1
6th Generation Maxima (2004-2008)
4
07-15-2009 12:42 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Remote Start not working


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.