A/C Compressor only working with auto A/C settings - Maxima Forums



5th Generation Maxima (2000-2003) Learn more about the 5th Generation Maxima, including the VQ30DE-K and VQ35DE engines.

A/C Compressor only working with auto A/C settings

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-17-2018, 04:32 PM   #1  
Newbie - Just Registered
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 11
A/C Compressor only working with auto A/C settings

Hey everyone, I tried searching for this issue before making this thread but couldn't find anything.

When pressing the "Auto" setting on the A/C controls, I hear the compressor kick in and cold air starts to blow like normal. However, if I start the A/C by pressing the fan up/down buttons instead of "auto", and "auto" isn't being displayed on the A/C digital screen, then the compressor does not kick in even though the A/C is set to the lowest setting. Does anyone here know what the issue behind this can be? Thanks
static319 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2018, 11:56 PM   #2  
Bad *** Newb
iTrader: (7)
 
Child_uv_KoRn's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 4,004
Quote:
Originally Posted by static319 View Post
Hey everyone, I tried searching for this issue before making this thread but couldn't find anything.

When pressing the "Auto" setting on the A/C controls, I hear the compressor kick in and cold air starts to blow like normal. However, if I start the A/C by pressing the fan up/down buttons instead of "auto", and "auto" isn't being displayed on the A/C digital screen, then the compressor does not kick in even though the A/C is set to the lowest setting. Does anyone here know what the issue behind this can be? Thanks
normal
Child_uv_KoRn is online now   Reply With Quote
Old 05-18-2018, 07:21 PM   #3  
Newbie - Just Registered
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by Child_uv_KoRn View Post
normal
Normal?
static319 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2018, 03:16 AM   #4  
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2000
Location: Tampa Bay
Posts: 1,596
Quote:
Originally Posted by static319 View Post
Normal?
With all due respect, you may want to consider reviewing the applicable portions of the FSM to familiarize yourself with the operation of these somewhat unique A/C systems.

What you’ve described sounds like your A/C system functioning as designed.
Turbobink is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Key-Linked Settings & City vs. Arrow Navigation Settings Sassy 8th Generation Maxima (2016-) 3 11-25-2016 07:13 PM
FL 5th Gen(Auto or Manual) 5.5 Gen(Auto only) grounding kit only $45.00 shipped Shinjiduo 5th Generation Classifieds (2000-2003) 1 01-08-2011 11:22 PM
WTB: Working or Non-Working A/C Compressor 99BlackMaxMS 4th Generation Classifieds (1995-1999) 7 07-17-2010 07:35 PM
WTB A/C Compressor working or not working FlipCpt45 5th Generation Classifieds (2000-2003) 0 04-26-2010 03:14 PM
Wiper is not working on first two settings Topgun182 4th Generation Maxima (1995-1999) 7 05-03-2004 08:30 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 08:04 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.