5th Gen: What did you do to your 5th Gen today? - Page 74 - Maxima Forums



5th Generation Maxima (2000-2003) Learn more about the 5th Generation Maxima, including the VQ30DE-K and VQ35DE engines.

5th Gen: What did you do to your 5th Gen today?

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-26-2017, 11:57 PM   #2921
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 97
Replaced my 02's Tail lights with 00-01's.
wellshii19 is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2017, 06:53 AM   #2922
Member
 
Join Date: May 2016
Location: Alberta Canada
Posts: 133
Quote:
Originally Posted by wellshii19 View Post
Replaced my 02's Tail lights with 00-01's.
Nice. Shadowed ones or the red ones?
flames101sully is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2017, 05:00 PM   #2923
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 790
swapped alternators. hope this one is good for a while cuz i dont want to do that again
cornholio is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2017, 12:27 AM   #2924
Senior Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: California
Posts: 1,105
Quote:
Originally Posted by cornholio View Post
swapped alternators. hope this one is good for a while cuz i dont want to do that again
Yes - I fear the time when I have to change mine.
Still on the original alternator, at 146k miles.
maxiiiboy is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2017, 04:25 AM   #2925
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: tenn
Posts: 195
installed a catted y-pipe and 4 new 02 sensors. what a battle...all bolts were rusted and breaking even after spraying them down 3 times with pb blaster for over 3 weeks.
5thgendriver is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2017, 07:33 PM   #2926
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 790
Quote:
Originally Posted by maxiiiboy View Post
Yes - I fear the time when I have to change mine.
Still on the original alternator, at 146k miles.
yeah... i took a chance on a craigslist partout for $20. he claimed it worked prior to the engine jumping timing. i'm hoping for the best but it can't be any worse than the crap you buy at autozone/advance. i figured if/when this goes out i'll get my original rebuilt, until then i'll hope for the best. cars just under 230k miles and only sees about 3k/year. wanting to get this through 20 years
cornholio is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2017, 07:50 PM   #2927
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 760
Quote:
Originally Posted by wellshii19 View Post
Replaced my 02's Tail lights with 00-01's.
im not trying to give anyone an aneurysm here
My first question
#1.Was there any rubber washers involved in the deal?
#2.was any black window weld ribbon sealer/paint thinner involved in the deal?

Thanks
maximatech12 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2017, 09:22 AM   #2928
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2004
Location: Pensacola, FL
Posts: 2,225
Quote:
Originally Posted by maximatech12 View Post
im not trying to give anyone an aneurysm here
My first question
#1.Was there any rubber washers involved in the deal?
#2.was any black window weld ribbon sealer/paint thinner involved in the deal?

Thanks
No washers or paint thinner needed.
They're sealed with black ribbon but there's plenty there to reuse.
You don't need to clean it up. Just tuck any stretched out threads back in place. The ribbon material can be reused over and over.


Just remove the 8mm nuts from inside and push slowly and steadily. Don't hammer it or strike it. If it's really stiff you can push on the individual bolts, one at a time, with a piece of wood or something like that.
This would probably work better in the heat than in the cold.
Derrick2k2SE is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2017, 06:05 PM   #2929
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 760
Sorry this is a headache i know but Were there rubber washers that came off with the OEM tail light?
I removed mine because i was rear ended and had water leaking in.
The impact opened up a gap then rain washed the seal away.
When I removed the lights to reseal the studs looked like they had rubber washers on the studs.
I picked up a couple washers 1/16" thick and bolted these down and now a gap at the top of each tail light.
maximatech12 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2017, 11:36 PM   #2930
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2004
Location: Pensacola, FL
Posts: 2,225
Quote:
Originally Posted by maximatech12 View Post
Sorry this is a headache i know but Were there rubber washers that came off with the OEM tail light?
I removed mine because i was rear ended and had water leaking in.
The impact opened up a gap then rain washed the seal away.
When I removed the lights to reseal the studs looked like they had rubber washers on the studs.
I picked up a couple washers 1/16" thick and bolted these down and now a gap at the top of each tail light.
Ha, I guess there are washers (gaskets) there. I just looked at a few tails I have laying around and there are thin black gaskets around the studs. Hard to imagine them coming off on their own but I guess it's possible. I've pulled a bunch of these and never had one come off.

I'd just put a pinch of the excess ribbon gasket material around the base of the stud if the gasket is missing. That ribbon gasket is good stuff. I keep a roll of it on hand for several different uses. There should be enough excess though to go around the studs.

The ribbon gasket shouldn't wash away with water. It's possible someone had it apart before and cleaned it off. You can get a roll of the ribbon gasket at any parts store. A little goes long way.
Derrick2k2SE is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2017, 05:31 AM   #2931
Father of the 00 VI
iTrader: (14)
 
Join Date: Nov 2000
Location: amsterdam ,new york
Posts: 2,616
pulled down some more trees Gonna pull down some more in that pic today.

Had this car about 10 years, this thing wont die. i plan on scrapping it, the end of this year.

Oh by the way it has 5th gen wheels and a DEK engine
Attached Thumbnails
5th Gen: What did you do to your 5th Gen today?-img_7393.jpg  

Last edited by krismax; 09-09-2017 at 05:37 AM.
krismax is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2017, 02:24 PM   #2932
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 760
Got the Edelmann HPPS hose in.
Works fine!
Sanded then primed bumper cover and now sanding it down with P220 sandpaper.
Drilled out broken studs for bumper mounting brackets.
Put 11/32 crank case hosing in and going for the 1/4" fuel injection return hose
maximatech12 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2017, 11:51 PM   #2933
Senior Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Jul 2006
Location: SD
Posts: 539
First let me say, it's awesome to be back. I lost my password so couldn't get on here for quite some time. I did the website, loss ur password thing, and never got a temp password to get back on. Anyhow, it finally happened tonight and I am excited.

I have done many repairs to the Maxima, sadly it's a 2000 SE, not with a ton of miles, but age is sure coming thru. Then again, so am I ... hahaha. I replaced the alternator, starter, battery negative with a larger gauge. Ignition switch, and the IACV. All within several months of eachother. Ohh ... and cleaned the TB, everything seems to be working well, however the idle sometimes is spot on, and other times it's a little high. Mine idles right @ 750 normally. Occasionally, it's idles @ 800 in park only for a sec or two, then goes back to 750. I'm not concerned, just don't remember it being this way, no codes or anything.

Last edited by Mints33; 09-12-2017 at 11:57 PM.
Mints33 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 10:33 AM   #2934
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 760
Quote:
Originally Posted by Derrick2k2SE View Post

I'd just put a pinch of the excess ribbon gasket material around the base of the stud if the gasket is missing.
Yes i agree this is best

But the seal did wash away over time! This was one place the rain was leaking.
maximatech12 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2017, 02:37 PM   #2935
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 760
Is the "Pure Energy" alternator ok from Rock Auto?
maximatech12 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2017, 10:30 AM   #2936
Newbie - Just Registered
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 4
Not too much

Changed spark plugs. Trying to track down cold misfire. Scanner won't store a code since its cold.
1950guy is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2017, 10:16 AM   #2937
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Tulsa, Ok
Posts: 44
I adjusted my sunroof today. Here is a my how-to on it.

https://maxima.org/forums/5th-genera...djustment.html
Robert Baker is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2017, 08:02 AM   #2938
Newbie - Just Registered
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 4
Cleaned it up.

Today I cleaned up my 2000 GXE 5 speed so I could take some photos to post when it is for sale. Can't post it yet since I am a newbie.
1950guy is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2017, 03:55 AM   #2939
Bad *** Newb
iTrader: (7)
 
Child_uv_KoRn's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3,869
Quote:
Originally Posted by cornholio View Post
yeah... i took a chance on a craigslist partout for $20. he claimed it worked prior to the engine jumping timing. i'm hoping for the best but it can't be any worse than the crap you buy at autozone/advance. i figured if/when this goes out i'll get my original rebuilt, until then i'll hope for the best. cars just under 230k miles and only sees about 3k/year. wanting to get this through 20 years
AZ is junk, I've had good luck with advance. I've used several and none were bad.
Child_uv_KoRn is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2017, 01:28 PM   #2940
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 760
Quote:
Originally Posted by 1950guy View Post
Changed spark plugs. Trying to track down cold misfire. Scanner won't store a code since its cold.
I've had misfires backfire that never flashed codes. It's 80 degrees out.
I assume it's either fuel pressure or ignition related.
maximatech12 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2017, 02:34 PM   #2941
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 760
Quote:
Originally Posted by maximatech12 View Post
Put 11/32 crank case hosing in and going for the 1/4" fuel injection return hose
I wanted to elaborate that after I did my Injectors/filter I had some hard starting.
I thought it could've been from the 3/8" pcv line I used in place of the OE size. I also considered the 5/16" line could've been the issue.
I doubt it.
Now I'm considering it's time for a new Fuel Pump.
I started the car then shut it off pulled the plug on the MAF then restarted. It's starting but stalling out.
Just ordered the Hitachi FUP0013.
maximatech12 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2017, 02:03 PM   #2942
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: NYC
Posts: 33
2k2albatross is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2017, 03:56 PM   #2943
Newbie - Just Registered
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 9
Installed an SRS catback exhaust over the weekend on my 03 maxima. Sounds nice.
Graymax03 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 10:44 AM   #2944
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Raleigh, NC
Posts: 113
I washed her and listed it for sale. It's a sad day.

Heel Til I Die is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 03:49 PM   #2945
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 985
how much are these cars going for now?
Donkeypunch is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 11:20 PM   #2946
Bad *** Newb
iTrader: (7)
 
Child_uv_KoRn's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3,869
Quote:
Originally Posted by Donkeypunch View Post
how much are these cars going for now?

Next to nothing in big cities. ***** sellers think they're gold mines in less populated areas (200k miles, rusted, but only 2,500, what a steal). But most are trashed, so they're worth nothing.

Their value hasn't changed in years, here, even with the increasing mileage. Used car market is ****ed thanks to the **** economy (I know, TV news won't tell you how bad it is).

Last edited by Child_uv_KoRn; 10-12-2017 at 11:22 PM.
Child_uv_KoRn is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2017, 07:14 AM   #2947
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Raleigh, NC
Posts: 113
Quote:
Originally Posted by Donkeypunch View Post
how much are these cars going for now?
Not a lot TBH. I'm trying to be realistic. I listed it for $1,200 OBO. I posted in the classifieds.
Heel Til I Die is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2017, 07:46 AM   #2948
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2004
Location: Pensacola, FL
Posts: 2,225
Cars of this age are really worth what someone will pay for them. There's such a range in condition. They run from near perfect to "don't slam the door!"

I'm about to list my stock 00 GLE. I'm going to ask somewhere between $2,500 and $3,000 for it.

It's got ZERO rust, even on the exhaust and a near perfect interior. Huge list of recently replaced parts and work. I wouldn't ask that if it were ragged out but it would take a lot more than that to have a mechanic bring one up to this condition.
Derrick2k2SE is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 09:33 AM   #2949
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 760
Quote:
Originally Posted by maximatech12 View Post
Put 11/32 crank case hosing in and going for the 1/4" fuel injection return hose
Replaced pump now finding maybe the Beck Arnley fuel filter connect elbow maybe defective/mis sized.
After replacing this I was having issues.
The connect elbow doesn't seem like it's a firm tight connection. It's real loose and isn't square and tight on the post. I sent through a message up there to Beck Arnley about it.
I may just get the Genuine filter as a replacement or may just pull the elbow from the old filter snap a new aftermarket tab in and get submersible fuel line and just use the filter (-) the Beck Arnley elbow.
It looks like a good filter but an oversized elbow.

Last edited by maximatech12; 10-15-2017 at 02:20 PM.
maximatech12 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which would you buy? 4th, 5th or 5.5 gen MAXSE5SPD General Maxima Discussion 15 09-23-2017 12:45 PM
NJ Corroded positve battery lead / grounding issues pktaske 6th Generation Classifieds (2004-2008) 1 05-06-2016 07:49 AM
Led Mods for the 6th and 6.5gen The_Fixer 6th Generation Maxima (2004-2008) 0 09-02-2015 09:09 AM
Transmission questions Lowered_a33 5th Generation Maxima (2000-2003) 0 09-01-2015 07:49 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 08:27 AM.